Now Reading
Kauno kino festivalį pradės Venecijoje įvertintas „Susitikimas“

Kauno kino festivalį pradės Venecijoje įvertintas „Susitikimas“

Kauno kino festivalį pradės Venecijoje įvertintas „Susitikimas“

Laikas.lt

Nuo šiandien Tarptautinis Kauno kino festivalis kinomanus kviečia į susitikimą laikinojoje sostinėje. „Susitikimu“ („Återträffen“, rež. Ana Odell, 2013) pavadintas ir atidarymo filmas, šiemet įvertintas Tarptautniame Venecijos kino festivalyje. Startą skelbiantis seansas įvyks 19 val. „Romuvos“ kino salėje. Vėliau susitikimą pratęsti bus galima kavinėje „Kultūra“, kur atmosferą kurs garso menininkas Markas Harwoodas.

„Atidarymas yra tarsi įvadas į visą programą. „Susitikimas“ – labai simboliškas ir progą atitinkantis filmas. Mat pirmasis festivalio programos filmas yra ir pirmasis autorės A. Odell darbas. Be to, jo pavadinimas ragina susitikti. Tai padaryti kviečiame ir mes“, – ragina festivalio rengėjai.

„Susitikimas“ buvo įvertintas kaip geriausias debiutas tarptautinės kino kritikų asociacijos FIPRESCI Venecijoje ir kaip geriausias filmas bei scenarijus Švedijos nacionaliniuose apdovanojimuose „Guldbagge“. Be to, apdovanotas „Baltuoju irisu“ Briuselio kino festivalyje (Belgija). Kūrėja ir herojė pasakoja netikėtą istoriją, kurioje žymi menininkė A. Odell nebuvo pakviesta į buvusių klasės draugų susitikimą. Nepaisant to, jame sudalyvavo. Netikėtas apsilankymas – dalis jos intriguojančio eksperimento, tyrinėjančio visuomenės primestus bei individų susikurtus vaidmenis, tapatybę, etiką, tiesą, melą, tikrovę bei pramanus.

Tarptautinio Kauno kino festivalio lankytojai taip pat turės galimybę išvysti ir dar vieną ne mažiau reikšmingą premjerą. Tai – šių metų Berlyno kino festivalyje geriausio scenarijaus apdovanojimą pelniusį brolio ir sesers Dietricho ir Anos Brueggemannų sukurtą dramą „Kryžiaus kelias“ („Kreuzweg“, 2014). Seansai numatomi Rugsėjo 27 d. 18.30 Kauno „Romuvoje“ ir spalio 4 d. 18 val ŠMC kino salėje, Vilniuje.

Pasak organizatorių, „Kryžiaus kelias“ tuo pačiu yra ir legenda apie šventųjų gyvenimus, ir kaltinamasis aktas. Tai radikaliomis priemonėmis papasakota istorija apie religiją, pasišventimą ir radikalų tikėjimą. Filmą sudaro 14 ilgų planų (kaip Kryžiaus kelią 14 stotelių), priverčiančių šį kūrinį patirti kitaip, neįprastai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8-asis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2014 m. rugsėjo 24–spalio 5 d. Festivalio filmai bus rodomi Kaune kino teatre „Romuva“ bei KTU kultūros centre (III rūmuose). Vilniuje festivalis svečiuosis spalio 1–8 d. „Skalvijos“ kino centre, Šiuolaikinio meno centro kino salėje. Vėliau keliaus į Panevėžio „Garso“ bei Šiaulių dailės galerijos sales.

Daugiau – www.kinofestivalis.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top