Now Reading
Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namus tikriausiai žino dauguma gero skonio gurmanų, o kurie nežino – visada laukiama Dzūkijos kaime – Dargužiuose. Tik 50 km nuo Vilniaus ir galite mėgautis skaniausiais sūriais, obuoliais, duona, uogiene. Tačiau šaltis jau palaužė Sūrininkų namus ir sekmadienį surengta atsisveikinimo šventė arba dar kitaip – Antaninių obuolių festivalis.

Sūrininkų namai įsikūrę Valdo ir Rasos sodyboje Dzūkijos kaime – Dargužiuose. Sodybos šeimininkai patys gano avis ir ožkas, jas melžia, gamina avių, ožkų, karvių pieno sūrius. Sūrininkų namai – vieša ir visiems atvira vieta, kur visą vasarą ir rugsėjo mėnesį vyko daugybė renginių. Naminių ir ekologiškų produktų gerbėjai galėjo ne tik nusipirkti įvairiausių sūrių, duonos, uogienės, bet ir pasiklausyti koncertų ar sudalyvauti veltinių vėlimo pamokose. Išalkę žingsniuodavo į trobą, kur galėjo pavalgyti išties skanių patiekalų, kuriuos visą sezoną gamino prancūzų pora Erwanas ir Eva.

Sekmadienį Sūrininkų namai uždarė pirmąjį sėkmingą sezoną. Šventėje buvo labai labai daug ekologiškų obuolių, moliūgų, geros muzikos, uogienės, alaus, karšto vyno ir, aišku, įvairiausių rūšių sūrių. Valdas ir Rasa pažadėjo, kad kitą sezoną Sūrininkų namai tikrai veiks, tad laukiam.

O desertui – nuotraukos iš Antaninių obuolių festivalio ir nuostabus uogienės receptas:

Obuolių uogienė su lazdynų riešutais (pagaminti užtrunka 5 valandas)

Receptas: restorano Jalta

Reikia:
nuluptų (arba ne) Antaninių obuolių
lazdyno riešutų
truputį vanilės
cukraus – tokio pat kiekio kaip ir obuolių
truputį kantrybės

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Procesas:
Nulupkite obuolius (jei tingite – nelupkite)
Užberkite obuolius cukrumi ir palikite nakčiai
Virkite ilgai, apie 2-3 valandas ant silpnos ugnies, kad obuoliai sutirštėtų ir karamelitizuotųsi.
Verdant įdėkite riešutus ir vanilę.

O daugiau informacijos apie Sūrininkų namus rasite čia.

Sūrius valgė: Rasa Barčaitė
Foto: Andriaus Mikonio
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top