Now Reading
Kino komedijų festivalis kviečia pasitikrinti humoro jausmą

Kino komedijų festivalis kviečia pasitikrinti humoro jausmą

Kino komedijų festivalis kviečia pasitikrinti humoro jausmą

Pasitikrinkite humoro jausmą! Su tokiu šūkiu į rudens renginių kalendorių įsiveržia„Viasat“ kino komedijų festivalis. Spalio 14 – 23 dienomis Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos kino teatruose žiūrovai galės stebėti provokuojančias, stebinančias, uždegančias komedijas iš įvairių pasaulio šalių . 

Pasak festivalio organizatorių, ruduo – itin geras laikas žiūrėti komedijas. Juk rudenį pradeda trūkti vitamino c, vis dažniau aplanko niūrios nuotaikos, o ilgi tamsūs vakarai – patys tinkamiausi filmų su šypsena peržiūrai. „Viasat“ kino komedijų festivalis vyks jau antrus metus. 

Šiais metais festivalio programa sudaryta iš įvairių žanrų komedijų, sukurtų skirtingose šalyse, todėl festivalio žiūrovai galės pasitikrinti, kokios šalies humoras yra priimtiniausias. Žiūrovai galės rinktis iš septynių kino komedijų bei juokingiausių Europoje trumpų filmų retrospektyvos.

Prancūziškos fantazijos vilionės

Europietiško humoro konkurse be abejonės laimi prancūzai ir jų nekomercinės komedijos, kurios jau nuo senų laikų linksmina genialiais aktoriais ir subtiliu humoru.

„Viasat“ kino komedijų festivalio pažiba – šių metų Kanų kino festivalio favoritas filmas „Gastrolės“. Šio filmo režisierius Mathieu Amalric, žiūrovams pažįstamas iš pagrindinio vaidmens sukrečiančiame filme „Skafandras ir drugelis“, Kanuose pelnė geriausio režisieriaus titulą, o filmas apie amerikiečių burleskos šokėjų gastroles Prancūzijoje pelnė kino kritikų asociacija FIPRESCI apdovanojimą.

Filme vaidinančios sultingų formų šokėjos – striptizą šoka ir realiame gyvenime, o jų spektakliai buvo vaidinami tikrai publikai, nufilmuoti ir panaudoti filme. Tai kelio filmas, mulenružiškas striptizo šou ir komedija viename.

„Mikmakai“ – tai naujas „Amelijos iš Monmartro“ režisieriaus Jeanas Pierre’as Jeunet filmas, kuriam jis ruošėsi beveik penkerius metus. Našlaitis Bazilas ieško savo vietos negailestingame pasaulyje, bet pats netyčia patenka į lemtingą incidentą, kurio metu jo kaukolėje užstringa kulka. Gydytojai per stebuklą išgelbsti gyvybę, bet vyrukas netenka darbo, lieka be pinigų ir praranda pastogę. Vilties išsigelbėjimui suteikia susitikimas su kitais visuomenės atstumtaisiais, ekscentriškais ir patrakusiais keistuoliais. Čia ir prasideda visa filmo magija, nes keistuolių prieglobstis knibžda naujoviškų daiktų ir magiškų instrumentų. Šią išradingą, fantastišką veiksmo komediją Prancūzijos kino teatruose aplankė daugiau nei 1,3 mln. žiūrovų.

Filmas „Širdžių daužytojas” – įrodymas, kad žiūroviškas romantines komedijas prancūzai kuria ne ką prasčiau už Holivudą. Šiuolaikinio prancūzų kino žvaigždės Romainas Duris ir Vanessa Paradis atlieka pagrindinius vaidmenis žaismingoje komedijoje apie meilę, o juos papildo romantiški Paryžiaus, Monako, Kanų vaizdai bei muzika iš filmo „Purvini šokiai“.

Britiška savikritika

Filmas „Pataikyk kulką į mane” – tai tikras deimančiukas britiško humoro ir britiškų aktorių gerbėjams. Šiame filme pamatysime, kaip su kitokiu amplua tvarkysis Rupertas Grintas, 10 metų vaidinęs Roną Vyzlį filmuose apie Harį Poterį, kaip savo aristokratiškus kerus leis Bill Nighty, geriausiai pažįstamas iš „Karibų piratų“ ir „Tegyvuoja meilė“, kaip pašėlusią vilioklę vaidins dažniausiai aptarinėjama jauna britų kino žvaigždė Emily Blunt („Viktorija: jaunoji karalienė”, „Vilkolakis”) ir kaip pykčio žiežirbas laidys Rupertas Everettas („Mano geriausio draugo vestuvės”, „Žvaigždžių dulkės”, „Geriausias draugas”).

Kitas festivalyje rodomas filmas iš Didžiosios Britanijos – tai inteligentiška literatūrinė komedija „Tamara Driu”. Kadaise labai seniai Tamara Driu buvo nepatraukli, bjauri, drovi, nepasitikinti savimi mergaitė. Išvykusi į Londoną ir užkopusi karjeros laiptais žurnalistė pasitvarkė nosytę ir tapo panaši į fatališką moterį. Ji grįžta į gimtąjį kaimą ir pati to nenorėdama sukelia ramybės oazėje tikrą chaosą. Pagrindinio vaidmens atlikėja Gemma Arterton labiausiai išpopuliarėjo suvaidinusi Džeimso Bondo merginą, o filmo režisierius Stephenas Frearsas buvo nominuotas „Oskarui“ už filmą „Karalienė“. „Tamara Driu“ smagiai debiutavo 2010 m. Kanų festivalio ne konkursinėje programoje.

Kas bendro tarp bulgarų ir amerikiečių?

Bulgarus ir amerikiečius vienija nuogas, realistiškas humoras, mokėjimas pasijuokti iš absurdiškos realybės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau nei 350 tūkst. bilietų Bulgarijos kino teatruose pardavusi ir Maskvos kino festivalio ne konkursinėje programoje debiutavusi nesusipratimų, parodijų ir veiksmo komedija „Misija Londonas“ užpančioja linksmą politinę intrigą Bulgarijos ambasadoje Jungtinėje Karalystėje. Ši komedija labai tiks tiems, kurie yra nors kiek susidūrę su emigracija ar kontrabanda valdžios panosėje. Filme vaidina gražioji Ana Papadopulu, „Kino pavasario“ žiūrovams pažįstama iš Stefano Komandarevo filmo „Pasaulis yra didelis ir išsigelbėjimas slypi už kampo“.

Amerikiečių sukurtas filmas „Miestas saloje“ – tai linksma, jautri, sentimentali, romantiška ir nepriklausoma vienos keistos šeimos istorija. Ši komedija laimėjo publikos simpatijų prizą 2009 m. Niujorko Tribekos kino festivalyje. Scenarijų parašęs režisierius Raymondas de Felitta beveik 10 metų laukė finansinių galimybių jį realizuoti. Vaidmenimi susidomėjęs ir vykdančiuoju prodiuseriu dirbęs Andy Garcia („Krikštatėvis 3”, „Oušeno dvyliktukas”) į aktorių komandą pasikvietė savo dukterį Dominic Lorido, kuri jau 4 kartą vaidino kartu su tėčiu. Filme taip pat vaidina Julianna Margules, geriausiai pažįstama iš serialo „Ligoninė priimamasis“.

Kino komedijas pristato Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris” ir didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione „Viasat“. Vilniaus tarptautinis kino festivalis “Kino pavasaris” yra didžiausias kino renginys Lietuvoje, rengiamas jau 15 metų. „Viasat“ – didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione. Jos klientai – daugiau nei 200 tūkstančių šeimų Baltijos šalyse ir Ukrainoje.

„Viasat“ kino komedijų festivalis vyks spalio 14-21 dienomis Vilniuje, kino centre “Forum Cinemas Vingis”. Spalio 22 dieną komedijos persikels į Kauną, o spalio 23 dieną festivalio filmai pasieks Klaipėdą. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top