Now Reading
Orai: savaitei įpusėjus plūstels žiema

Orai: savaitei įpusėjus plūstels žiema

Orai: savaitei įpusėjus plūstels žiema

Kuo arčiau pavasario, tuo dažniau žiema šiepia dantis. Taip nutiks ir šiai savaitei įpusėjus. Iki tol vyraus apniukę orai, numatoma teigiama temperatūra. Trečiadienio naktį šalį pasieks šalčio banga, vyraus pragiedruliai. Savaitės pabaigoje šilta taip pat nebus, sulauksime sniego.

Pirmadienį šalyje ramus šiaurės rytų vėjas dangumi gins debesis, vietomis numatomas lietus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, dienos metu, oras sušils iki 4 laipsnių, protarpiais palis. Šiauliuose dieną lynos, bus apie 2 laipsnius šilumos. Vakare lietų keis sniegas. Pajūryje vyraus gausus debesuotumas, termometrai dieną fiksuos 4 laipsnius šilumos.

Antradienį ne tik naktį gnybs šaltukas, bet ir diena bus ne ką šiltesnė. Pasisuks žvarbus šiaurys. Vilniuje ir Kaune dangus bus apniukęs. Nakties ir ryto metu temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos, tad mišrių kritulių išvengti nepavyks. Dieną bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Šiauliuose, naktį ir ryte, atvės iki –2–1 laipsnio. Įdienojus danguje supsis debesys, bus apie 1 laipsnį šilumos. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, vyraus nulinė temperatūra. Dienos metu oras šils iki 2 laipsnių.

Trečiadienio naktį kaip reikiant spustels šaltukas. Geroji žinia ta, jog daugelyje rajonų išsigiedrins dangus. Pasisuks pietryčių vėjas. Vilniaus apylinkėse, pirmoje paros pusėje, temperatūra nukris iki –6 laipsnių, tuo tarpu Kaune šaltukas bus kiek mažesnis. Diena numatoma saulėta, bus vos apie 1 laipsnį šilumos. Šiauliuose, naktį ir ryte, šals iki –5 laipsnių, vyraus giedras dangus. Įdienojus saulės spinduliai orą tesušildys iki 1 laipsnio. Pajūryje, nakties ir ryto metu, gnybs –2–1 laipsnio šaltukas. Dieną lepins saulė, bus apie 1 laipsnį šilumos.

Ketvirtadienio naktis dar daug kur bus šalta. Tačiau atkeliaus pokyčiai: gūsingas vėjas atgins sniego pilnus debesis. Vilniuje ir Kaune, naktis bus giedra, šals iki –5–3 laipsnių. Ryte pradės snigti, šaltukas sieks –2 laipsnius. Dieną galimi mišrūs krituliai, bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Šiauliuose, nakties ir ryto metu, šals iki –4 laipsnių. Auštant iš debesų pabirs sniegas. Dienos metu temperatūra sieks –1 laipsnį, snigs toliau. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, numatomas gausus sniegas ir smarkus vėjas. Termometrai fiksuos –2–1 laipsnį šalčio. Įdienojus krituliai bus kur kas skystesni, temperatūra kils iki 2 laipsnių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Penktadienį jau bus šilčiau, tačiau debesys ir krituliai nesitrauks. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, tamsiuoju paros metu, temperatūra svyruos tarp 0–1 laipsnio šilumos, galimas šlapias sniegas. Dienos metu lis, oras šils iki 2 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, atšals iki –2 laipsnių, numatomas gausus debesuotumas ir viena kita snaigė. Įdienojus saulę slėps debesys, bus apie 2 laipsnius šilumos. Pajūryje kris ir sniegas ir lietus, temperatūra sieks 1–2 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį orai žymiai nesikeis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top