Now Reading
Vaikai statys valgomas skulptūras

Vaikai statys valgomas skulptūras

Vaikai statys  valgomas  skulptūras

Šeštadienį, pasaulinę maisto dieną vaikai pademonstruos savo išmonę statydami skulptūras iš maisto konservų skardinių. Dienos centrus lankančių vaikų komandos įgyvendins skulptorių ir architektų suprojektuotus spalvingus statinius – „Pilį“, „Žuvį“, „Laivą“ ir kt.

Projekto iniciatorius „Maisto bankas“ taip siekia atkreipti dėmesį į tai, kad kas penktam Lietuvos gyventojui dėl mažų pajamų trūksta maisto, kai tuo tarpu daug maisto tebėra išmetama.

Šį šeštadienį Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliuose“ bei Panevėžio Maximoje Valgomos skulptūros bus atidengiamos 15 valandą. Vilniaus „Akropolyje“ iškilmėse dalyvaus ir būrys LNK televizijos žvaigždžių.

Dalį Valgomų skulptūrų statyboms reikalingų konservų (apie 10 tūkst. vnt.) paaukojo žmonės, antra tiek skardinių mėsos, žuvies daržovių ir vaisių konservų dovanoja prekybos tinklas MAXIMA. Projektui pasibaigus nepritekliuje gyvenantiems žmonėms bus išdalinta 20 tūkstančių skardinių konservų.

„Su „Maisto banku bendradarbiaujame ir jų iniciatyvas palaikome jau ne vieneri metai. Prie šio projekto nusprendėme prisijungti žmonių paaukotas konservų skardines padvigubindami. Juk surinkus dvigubai daugiau skardinių konservų ne tik pavyks pastatyti daugiau skulptūrų, bet ir pamaitinti dukart daugiau skurstančių žmonių“, – sako MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė.

Skulptūros bus eksponuojamos dvi savaites nuo spalio 16 iki 29 dienos. „Akropolio“ lankytojai galės išrinkti jiems labiausiai patikusią skulptūrą balsuodami specialiose urnose prie skulptūros arba DELFI portale. Žmonės bus kviečiami paaukodami maisto nepasiturintiems naudojantis „Maisto banko“ paramos žetonėliais visose MAXIMA parduotuvių kasose.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasaulinę maisto dieną Europos šalių maisto bankai rengia kampanijas ragindami visuomenę solidariai kovoti su skurdu ir maisto trūkumu. Pasak „Maisto banko“ direktorės Deimantės Žebrauskaitės, Valgomų skulptūrų konkursai yra populiarus būdas surinkti ilgai negendančio maisto nepasiturintiems. „Konservai yra vienas paklausiausių produktų, kurio labai trūksta „Maisto banko“ sandėliuose“, – sakė D.Žebrauskaitė.

Labiausiai visuomenei patikusios Valgomos skulptūros statytojai kartu su Beata Nicholson ir dviem Kauno „Žalgirio“ krepšinio žvaigždėmis ruoš maistą ir pramogaus šventinės vakarienės metu.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top