Now Reading
Interneto naršymas mobiliajame telefone tampa kasdienybe

Interneto naršymas mobiliajame telefone tampa kasdienybe

Interneto naršymas mobiliajame telefone tampa kasdienybe

Ryšių reguliavimo tarnybos paskelbtoje 2010 m. antrojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos ataskaitoje nurodyta, jog abonentų, kurie buvo prisijungę prie interneto mobiliuoju telefonu, bendras skaičius 2010 m. birželio 30 d. siekė 174,7 tūkst. (per II ketvirtį išaugo 5,7 %).

Pernai tuo pačiu laikotarpiu vartotojų, besinaudojančių mobiliuoju internetu, skaičius siekė 146 tūkst. Interneto naršymas mobiliajame telefone ypač kai kuriais atvėjais ypač patogus – einant, sėdint, laukiant eilėje, važiuojant maršrutiniu transportu – puiki galimybė sužinoti ką nors naujo. Šiandieną bene kiekvienas telefonas suteikia galimybę naršyti internete. Tiesa, kol informacijos srautą riboja mobiliojo interneto sparta ir parsiunčiamų duomenų kaina (šiuo metu mėnesinis mokestis už 100MB parsiunčiamų duomenų mobiliuoju telefonu svyruoja nuo 5 iki 12 litų), – patogiausia naršyti po specialiai mobiliesiems telefonams pritaikytas puslapio versijas.

Daugėja tinklapių, pritaikytų naršymui mobiliajame telefone

Atsižvelgdamos į tendenciją ir norėdamos būti dar „arčiau“ savo potencialaus kliento, įmonės skuba pritaikyti savo internetines svetaines naršymui mobiliajame telefone. Todėl šiuo metu turime nors dar pakankamai nedaug, tačiau sistemingai besipildančias puslapių, skirtų mobiliesiems telefonams, gretas.

Karščiausias šalies ir užsienio naujienas galite skaityti wap.delfi.lt, wap.lrytas.lt, wap.alfa.lt, wap.balsas.lt, wap.lrt.lt; naujausius krepšinio rezultatus sužinoti wap.basketnews.lt; keliaujantiems pravers wap.marsrutai.lt, wap.maps.lt puslapiai; planuojantiems laisvalaikį – wap.tv24.lt, wap.kinas.info; vairuotojai karščiausias auto ir moto naujienas ras wap.autonews.lt.

Prieš kelias dienas savo mobilią puslapio versiją pristatė ir svetainė www.ketbilietai.lt. Nuo šiol būsimi vairuotojai galės mokytis ir spręst KET bilietus ir savo mobiliajame telefone. Dokumentus kurti ir redaguoti galima m.google.com/docs RSS srautą ir tinklaraščius skaityti m.google.com/reader.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mobili puslapio versija tas pats kaip Web, tik miniatriūrinė

Specialiai interneto naršymui mobiliaisiais telefonais skurti puslapiai yra nedideli – juose „sukrauta“ tik esminė puslapio informacija, jokių papildomų apkraunančių elementų. Naršymas po mobiliuosius puslapius vyksta taip pat, kaip ir naudojantis įprasto mobiliojo telefono meniu: keli meniu punktai, kuriuos galima pasirinkti telefono mygtukų pagalba. Paspaudęs nuorodas, kaip įprastus meniu punktus, vartotojas prieina prie jį dominančios skilties arba puslapio ir gauna reikiamą informaciją.

Dėl supaprastintos ir esminės pateikiamos informacijos mobiliosiose puslapių versijose smarkiai neišauga ir parsiunčiamų duomenų kiekis, už kuriuos tenka mokėti telekomunikacijos bendrovėms.

Laikas.lt
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top