Now Reading
Rudeniško jaukumo receptai

Rudeniško jaukumo receptai

Rudeniško jaukumo receptai

Žolininkai sako, kad kiekvienam kūno negalavimui gamta yra paruošusi vaistą. O ar egzistuoja vaistai nuo tokių  rudeniškų „negalavimų“ kaip žvarbumas ir prislėgta nuotaika?

Manau, kad taip. Bent vieną tokį vaistą tikrai žinau. Tai – jaukumas. Ir šį vaistą galime nesunkiai „pasigaminti“ patys.

Žiupsnelis jaukios išminties

Kas jums yra jaukumas? Patogiai atsisėskite, užsimerkite ir pamąstykite, su kuo jums asocijuojasi žodis „jaukumas“. Galbūt su minkštu chalatu, puodeliu arbatos ir knyga rankose? O gal su maloniu pokalbiu, kai jaukiai tylima ir dar jaukiau juokiamasi? Iškilusių vaizdinių ir minčių nepaleiskite, sulaikykite, „pačiupinėkite“ juos. Mes kartais paprasčiausiai pamirštame, jog jaukumas tūno visai šalia, jog reikia įdėti visai nedaug pastangų tam, kad turėtume jaukų vakarą, rytą ar visą savaitgalį.

Šiltas, saldus ir kvepiantis

Žinoma, kad šokoladas. Galbūt kažkada jums draugai padovanojo šokolado fondiu rinkinėlį, tačiau jis tūno nugrūstas tolimame virtuvinės spintelės kampe. O juk fondiu vakaras su draugais, su brangiu žmogumi ar net vienumoje – tikras malonumas! Jei neturite ir greitu laiku nesiruošiate įsigyti fondiu, yra ir kitų alternatyvų. Pavyzdžiui, sutarkuokite kriaušę, įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus (patartina su tikra vanile) arba suberkite vienos vanilės pupelės sėkleles ir dešimt minučių pavirkite. Sutarkuokite šokoladą (vienai kriaušei – pusė plytelės šokolado) sumaišykite su kriaušiene ir dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps. Skanėstą patiekite mažuose puodeliuose.

Vietoj pliušinio meškiuko

Rudenį ir žiemą tiesiog būtina turėti nors vieną daiktą, kuris jums simbolizuoja jaukumą. Gal tai bus jaukus pledas, šiltas chalatas, mamos rankų darbo megztinis ar visas šiltųjų „pagalbininkų“ komplektas. Tas daiktas ar daiktai jums tebūna kaip pliušinis meškiukas ar mylima pagalvėlė vaikui – nusiteikite, kad apsivilkę tą rūbą ar susisupę į pledą sušilsite, jausitės saugiai ir maloniai. Jei taip nusiteiksite, taip ir bus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kontrasto principas

Prisimenate, kai vaikystėje ilgai žaidę lauke grįždavote namo ir dar prieangyje ar laiptinėje jus pasitikdavo garuojančios vakarienės kvapas? Žinoma, pirmiausia mama jus perrengdavo sausais rūbais ir paruošdavo karštos arbatos. Juk ir dabar galite sau ar artimajam suteikti šį malonumą. Tačiau reikia nepabijoti net ir ne itin geru oru išvykti į gamtą. Jeigu namuose nėra žmogaus, kuris jūsų lauktų su ką tik iškeptais blynais, šilta vakariene pasirūpinkite patys. Tik tokiu atveju maistu ir kitomis jaukumą suteikiančiomis gėrybėmis pasirūpinkite dar prieš išvyką, kad grįžus tereiktų „užkurti ugnį“.

Jaukaus vakaro šventė

Na kiek gi galite vakarais skaityti knygą, žiūrėti televizorių ar suktis buitiniuose rūpesčiuose? Atėjo laikas mažai šventei. Jaukiai šventei be progos. Tegul jūsų namuose ant stalo ir palangių prikrenta lapų, kaštonų, gilių ir kitokių rudeniškų gėrybių. Tegul dirbtinį apšvietimą pakeičia žvakių šviesa ir į namus suguža būrelis draugų. O švęskite jaukumą kaip tik norite – triauškindami riešutus, žiūrėdami filmus, megzdami šalikus, skaitydami poeziją ar pasakodami anekdotus.

Egidija Šeputytė-Vaitulevičienė

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top