Now Reading
Vilniuje šiandien pradedama kino gurmanų puota

Vilniuje šiandien pradedama kino gurmanų puota

Vilniuje šiandien pradedama kino gurmanų puota

Jau šiandien pavakare Vilnius taps Europos kino sostine. 19 val. kino centre ,,Forum Cinemas Vingis” iškilminga atidarymo ceremonija prasidės didžioji Europos šalių kino forumo ,,Scanorama” kelionė per Lietuvą, visą lapkričio mėnesį bursianti kino gurmanus nuo sostinės iki pat pajūrio.

Gražina Arlickaitė, Europos šalių kino forumo ,,Scanorama” direktorė, teigia, kad festivalio atidarymas kasmet tampa didžiule švente gero kino mylėtojams. ,,Labai džiaugiamės, kad šiemet ,,Scanoramos” atidaryme sulauksime ne tik Lietuvos kino profesionalų, bet ir garsių svečių. Mūsų kvietimu atvyksta Islandijos aktorius, Audrey Tautou bendramokslis Tomas Lemarquis; Vladimiras Perisičius, serbų režisierius, filmu ,,Paprasti žmonės” šiemet debiutavęs Kanų kino festivalyje; Sergėjus Lavrentievas, rusų kino kritikas; Halfdanas Tangenas, Kon Tiki muziejaus marketingo direktorius; ištikimas ,,Scanoramos” bičiulis Janas Erikas Holstas, ir daugelis kitų garbingų svečių”, – pasakoja Gražina Arlickaitė.

Šių metų ,,Scanoramos” atidarymui pasirinktas norvegiškas filmas – naujausia, daug tarptautinių apdovanojimų jau spėjusi pelnyti Petterio Molando juosta ,,Savaip sąžiningas žmogus”. Gražinos Arlickaitės teigimu, tai nutiko ne atsitiktinai. ,,Scanoramos” atidarymo metu bus paskelbta ir oficiali, pirmą kartą Lietuvoje rengiamų Norvegijos dienų pradžia. Todėl ne tik „Scanorama“, bet ir „Scanoramos“ rengiamos meistriškumo dirbtuvės „Jaunoji kino karta“ šiemet bus pradedamos norvegišku akcentu”, – teigia festivalio direktorė.

Renginių ciklas „Norvegijos dienos Lietuvoje 2010“ supažindins Lietuvos gyventojus su norvegų kultūra, Norvegijos neatlygintinai skiriama finansine parama įvairioms iniciatyvoms Lietuvoje įgyvendinti bei Norvegijos verslininkų indėliu į Lietuvos ekonomikos stiprinimą. Norvegijos dienos renginiai bus įvairiapusiški – mėgstantys kiną galės susipažinti su norvegų kino šedevrais, o muzikos mylėtojus savo talentais stebins žymiausi Norvegijos muzikos virtuozai. Verslininkams lapkričio 24 d. bus organizuojama konferencija „Norvegijos verslas Lietuvoje: patirtis ir perspektyvos“, o gruodžio 3 d. Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje įvyks vienų žymiausių Europos chorinės muzikos atlikėjų – Nidaros katedros berniukų choro – pasirodymas. Kartu su labiausiai žinomo Norvegijos choro nariais koncertuos smuiko virtuozas Arve Tellefsenas.

Kino ir muzikos dermė – ypač mėgstama ,,Scanoramos” tradicija, kuri bus tęsiama ir šių metų atidarymo iškilmėse. Susirinkusius svečius pasitiks specialiai ,,Scanoramai” susibūręs jaunosios kartos džiazmenų iš Lietuvos, Italijos ir Rusijos trio: saksofonistas Kęstutis Vaiginis, kontrabosininkas Francesco Angiuli, Italija, ir vienas garsiausių džiazo būgnininkų Alexander Mashin, Rusija.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iškart po iškilmingos atidarymo ceremonijos, jau penktadienį, ,,Scanorama” trijuose Vilniaus kino teatruose pradės rodyti daugiau nei šimtą skirtingo formato filmų iš visos Europos; rengs meistriškumo dirbtuves, susitikimus su kino kūrėjais ir organizuos kitus specialiuosius kino renginius, kurie, tikimasi, prisidės prie gero kino puoselėjimo tradicijų Lietuvoje. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top