Now Reading
Sveika ir graži oda – įgyvendinama svajonė

Sveika ir graži oda – įgyvendinama svajonė

Sveika ir graži oda – įgyvendinama svajonė

Visi, kuriems svarbu būti gražiems, tikriausiai žino, kad pradėti odos grožio puoselėjimo procedūras geriausia dar neprasidėjus šiltajam metų laikui, mat vasarą, kai saulė labai ryški, jų atlikti nepatartina.

Taip pataria gydytoja dermatologė Inga Pitrėnienė, konsultuojanti ,,Medea klinika” pacientus. Kartu su bendrosios praktikos slaugytoja po Lietuvą važinėjanti medikė vežasi ir intensyvios šviesos impulso terapijos (IPL) įrangą. Ši įranga padeda išspręsti daug rimtų odos problemų.

Gydytoja sutiko papasakoti apie tai, kaip galima pagražėti, naudojant šiuolaikines technologijas.

Kas ta IPL?

Intensyvios šviesos impulso terapija (IPL) – vienas iš moderniausių sprendimų odos problemoms šalinti bei odai atjauninti. IPL terapija padeda tiek moterims, tiek vyrams išsaugoti jaunystę bei estetinį odos grožį.

Intensyvios šviesos impulso terapija (IPL) pagrįsta intensyvios šviesos impulsų tikslingu nukreipimu į odos paviršių. Priklausomai nuo pasirinkto bangos ilgio, toks intensyvus šviesos impulsas gali prasiskverbti iki tam tikro taikinio odoje: rudos spalvos pigmento melanino, raudonos spalvos pigmento hemoglobino bei bespalvio vandens. Šviesos impulsai ,,taikinius” įkaitina ir tokiu būdu sunaikina, nepažeisdami aplinkinės odos. Taigi naudojantis šia modernia technologija galima pašalinti įvairius estetiškai nepatrauklius odos spalvos pasikeitimus.

Karas nepageidaujamiems plaukams

Nepageidaujamų plaukų šalinimas šiuolaikinei moteriai toks pat įprastas veiksmas, kaip ir dantų valymas. Plaukus pašalinti galima nuo šlaunų, blauzdų, pažastų, kirkšnių. Labiausiai varginančios ir kasdienės priežiūros reikalaujančios zonos – viršutinė lūpa ir smakras.

Plaukams šalinti išrasta daugybė metodų ir aparatų – nuo paprasto skutimo iki sudėtingos lazerinės aparatūros. Tačiau ne kiekvienas gali skusti ar depiliuoti plaukus įprastais senais metodais. Daugeliui įauga plaukai, susidaro paraudę mazgeliai, prasideda infekcija.

Išeitis yra. Tai naujas ilgalaikis plaukų šalinimo metodas – intensyvios šviesos impulso terapija. Kaip pasakojo I. Pitrėnienė, intensyvios šviesos bangų pluoštas nukreipiamas į reikiamą vietą. Plaukuose esantis pigmentas sugeria IPL skleidžiamą energiją, išsiskiria labai didelė šiluminė energija, kuri ir sunaikina plauko svogūnėlį. Tokiu būdu galima šalinti plaukus bet kuriose kūno vietose ne tik moterims, bet ir vyrams, kuriuos vargina didelis nugaros, pečių plaukuotumas, greitai želianti barzda.

Po procedūrų oda parausta, jaučiama šiluma. Šie reiškiniai išnyksta per kelias valandas. Po gydymo kelių dienų bėgyje reikia vengti saulės, nesikaitinti soliariume, vengti saunų, pirčių.

Fotoepiliacijos procedūrų skaičius priklauso nuo plaukų tankio, augimo fazės, spalvos. Dažniausiai pasiekti norimą rezultatą prireikia 4-6 procedūrų.

Didžiuosiuose šalies miestuose šiuo metu plaukuotumo šalinimas yra viena populiariausių grožio procedūrų, mat moterys jau suprato, jog tai yra labai patogu. Plaukuotumą dabar jau vis dažniau šalina ir vyrai – jie jau suprato, kaip tai patogu. Ypač tie, kuriems barzda auga labai greitai ar kenčiantys nuo įaugančių plaukelių ar nusiskutus atsirandančių spuogelių. Be to, pernelyg didelis plaukuotumas jau seniai nebelaikomas seksualumo požymiu. Pavyzdžiui, labai gausiai plaukais apaugusi nugara atrodo neestetiškai, ir vyrai vis dažniau ryžtasi juos panaikinti. Jų neatbaido ir tai, kad prireikia ne vienos, o 5-6 procedūrų, kurios atliekamos kas mėnesį.

Spuogai įveikiami

Daugybė žmonių, ypač jaunų, kompleksuoja dėl įvairių odos susirgimų, jaunatvinių spuogų, raudonio ar strazdanų. Pasak gydytojos, naudojantis IPL technologija galima pašalinti įvairius estetiškai nepatrauklius odos spalvos pasikeitimus, pvz. Rosacea arba difuzinį veido raudonį ir kitos kilmės kraujagyslines dėmes, odos spalvos pakitimus, atsiradusius dėl jaunatvinių spuogų ar po odos nudegimo, įvairaus intensyvumo rudas dėmeles, atsiradusias nuo nuolatinio saulės poveikio odai, tam tikrų vaistų vartojimo, nėštumo ir kt. Pasiektas efektas išlieka gana ilgai, jei vengsite intensyvių saulės spindulių, stresų, prisilaikysite sveikos gyvensenos bei mitybos principų. Rekomenduojama atlikti procedūrų kursą, t.y. 3-5 procedūros ir 3-4 savaičių pertraukos tarp procedūrų.

Medikė gydo ir išsiplėtusius odos kapiliarus, vadinamąją kuperozę. Ir šiam gydymui reikia 5-6 procedūrų, kurios taip pat atliekamos kas mėnesį.

Tačiau prieš gydant spuogus intensyvios šviesos impulso terapija skiriamas gydymas, kuris paruošia tam odą – naikina pūlinukus. Tik medikė pataria prisiminti, jog spuogų gydymas IPL yra pasekmės, bet ne problemos priežasties šalinimas. O priežastis yra hormonų veikla.

Padeda ir vyresnio amžiaus žmonėms

Oda sensta, ir tai yra normalus reiškinys. Nepaisant įvairių sveikatinimo programų, amžinos jaunystes eliksyro nėra, kaip ir kosmetikos, sustabdančios senėjimo procesą. Bėgant metams odoje atsiranda įvairaus gylio raukšlių, prarandamas jaunatviškai odai būdingas skaistumas, elastingumas. Atsiranda įvairaus intensyvumo pigmentinių dėmių, nuolatinis veido raudonis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau neskubėkite apraudoti jaunystę. Pasak I. Petrėnienės, tiems, kam norisi kuo ilgiau išlikti jaunam, IPL technologija irgi gali padėti. Veikiant intensyvios šviesos spinduliui skatinama kolageno ir elastino skaidulų gamyba ir tokiu būdu atjauninama oda. Kolageno ir elastino skaidulos odoje sudaro karkasą, nuo kurio kokybės ir sugebėjimo gaminti naujas kolageno bei elastino skaidulas priklauso odos stangrumas bei elastingumas. Beje, tokias procedūras galima atlikti ne tik veido odai, bet ir kaklui, dekolte, pečių sričiai. Sakoma, kad rankos išduoda moters amžių.

Dabar jau nebūtinai, nes pasitelkus naujausias technologijas ir rankos gali atrodyti puikiai. Pasiektas efektas išlieka gana ilgai, jei vengiama intensyvių saulės spindulių, stresų, prisilaikoma sveikos gyvensenos bei mitybos principų.

Rekomenduojama atlikti procedūrų kursą, t.y. 3-5 procedūros ir 3-4 savaičių pertraukos tarp procedūrų.

Procedūros skiriamos tik po atidžios apžiūros

Gydytoja dermatologė, prieš skirdama procedūras, visuomet atidžiai apžiūri pacientą, išklauso jo nusiskundimus ir tik tada sprendžia, kaip jį gydyti. Kartais gali paaiškėti, kad IPL procedūrų taikyti negalima. Kontraindikacijos – kai kurių medikamentų, net vaistažolių ar vitaminų vartojimas.
Gydytoja padės ir tokiais atvejai, kai vargina karpos, papilomos, angiomos.

Atliekamos ir kitokios grožio procedūros – matridekso injekcijos gilioms raukšlėms mažinti, glisport botokso injekcijos į pažastis, padedančios nuo pernelyg gausaus prakaitavimo.

Artimiausiu metu „Medea klinikoje“ lankysis gydytoja dermatologė Inga Pitrėnienė:

lapkričio 19 d., gruodžio 17 d. – Šilutės „Medea klinikoje“,
lapkričio 20 d., gruodžio 18 d. – Mažeikių „Medea klinikoje“,
lapkričio 22 d. – Utenos „Medea klinikoje“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top