Now Reading
„Pažengusi“ 14-metė: tatuiruotės, auskarai, alkoholis ir seksas (video)

„Pažengusi“ 14-metė: tatuiruotės, auskarai, alkoholis ir seksas (video)

„Pažengusi“ 14-metė: tatuiruotės

„Pažengusi“ 14-metė: dvi tatuiruotės, auskarai ant kūno, vartojanti alkoholinius gėrimus ir mieganti su berniukais. Motina jai tai leidžia… po savo stogu.

Sophie Watson iš tiesų pasistengė nuslėpti savo tikrąjį amžių: juodi „rokeriški“ plaukai, išmarginti žalsvomis ir šviesiomis sruogomis, „Dr. Martens“ kerzai, devyniose kūno vietose praverti auskarai, „riebus“ makiažas ir dvi tatuiruotės. Tokia „suaugusi“ ji ne tik iš išorės, bet ir viduje. Kas tai? Šiuolaikinio vaikų auklėjimo pasekmė?

Paklauskite Sophie apie jos gyvenimą ir ji atsakys, kad geria ir „tūsinasi“ su mamos palaiminimu. Paklauskite apie lytinį gyvenimą ir ji net neparaus – per šešis mėnesius ji sugebėjo į namus parsivesti keturis „bernus“, rašo „Daily Mail“.

Jos bendraamžės dar tik liežuvauja su draugėmis žaidimų aikštelėje, vargu ar galvoja į namus atsivesti „širdies draugą“ ir tikrai neleidžia kišenpinigių auskarams ar tatuiruotėms.

Tuo tarpu Sophie „kraityje“ – keturi auskarai dešinė ausyje, vienas – kairėje, vienas – nosyje ir du – bamboje. Tatuiruotės puikuojasi ant Sophie pilvuko ir riešo, padarytos profesionalaus, tačiau už įstatymo ribų veikiančio menininko. Didžiojoje Britanijoje tatuiruotės daromos tik sulaukusiems 18 metų, o kartais dar paprašoma ir tėvų ar globėjų sutikimo.

Vasaros pabaigoje mama ir dukra lankėsi Didžiosios Britanijos televizijos ITV ryto programoje GMTV: 

Mokykla – namie

Šiai gražuolei ir į mokyklą nuo gegužės eiti nereikia. Užteko kiekvieną rytą atsibudus paverkšlenti, kad yra „pavargusi ir serganti“ ir vienintele „namų mokytoja“ jai tapo 39 metų mama Joy. Auklėjimo ir švietimo „pamokėlės“ apsiriboja vakarine merginos programa vietiniuose alubariuose ir jos kasdieniniu laiko praleidimu mokantis grožio terapijos, nagų ir makiažo meno.

Buvusi pedagogė Joy pripažįsta, kad tai netradicinis būdas auginti vaiką, tačiau mano, kad jos dukra „nepaprastai protinga“, ir gali pavergti muzikos pasaulį. Esą tėvams nereikia tokio amžiaus vaiko riboti: „Jai reikalingas išsilavinimas, kad galėtų sutelkti dėmesį į kitus dalykus“. Esą mergina imli mokslui eksternu, tad greičiau galės siekti „šlovingos“ karjeros.

Iki šiol mažai įrodymų, kad taip besimokydama Sophie yra pranašesnė už buvusios mokyklos draugus. Nei mama, nei dukra dar neapsisprendė, ar ruošis po dvejų metų laikomiems egzaminams, kad gautų vidurinės mokyklos baigimo pažymėjimą.

„Žinau, kad yra daug žmonių, kurie gali nesutikti su mano auklėjimo stiliumi. Bet aš nuoširdžiai tikiu, kad darau tai, kad geriausia“.

Kur rožiniai akiniai?

Pasak moters, daug paauglių pereina tuos pačius augimo etapus: „Man nepatinka, kad ji miega su vaikinais, bet aš verčiau žinosiu, kad ji tai daro saugiai ir po mano stogu, o ne kažin kur. Sophie neužaugo greičiau nei bet kuri kita 14-metė. Vienintelis skirtumas tas, kad aš žinau ką ji veikia, tuo tarpu kiti tėvai atsitveria ir naiviai tiki. Į gyvenimą žvelgiu realistiškai. Aš nesakau, kad kiekviena 14-metė daro tai ką ir mano dukra, bet yra daug 14-mečių — ir jaunesnių — kurios daro žymiai daugiau, o jų tėvams nekyla nė mažiausių abejonių vien todėl, kad jie niekada nesikalba.

„Taip, aš pažįstu mergaitę, kuriai 13, ir ji užsiiminėjo seksu su 26-mečiu. Ir tai yra ekstremalesnis kelias nei aš kada esu dariusi“, – motinai pritaria Sophie.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Didžiosios Britanijos dienraščio žurnalistė Rachelė Porter su ironija rašo: „Suteikti paaugliui šiek tiek laisvės yra viena. Dauguma motinų drebėtų pagalvojusios, kad kažkada visiškai pataikavo savo 14-metei dukterei, leisdama „ištirti, išbandyti ir sekti pop žvaigždės svajonėmis, taip kaip Joy leidžia daryti Sophie“.

„Sophie ir Joy sutikau beveik prieš beveik metus. Tuomet 13-metė Sophie buvo pirmūnė, laimėjusi muzikos stipendiją Durhamo grafystės privačioje mergaičių mokykloje, tapo išsvajotuoju paauglių modeliu, ėmė dainuoti. Tuomet Joy juokėsi iš mano nuogąstavimų, kad Sophie per greitai suaugs, ir net pasakė man, dalino dukters pasirašytas nuotraukas bet kuriam pasiteiravusiam Tomui, Dikui ar Hariui. Moteris nedraudė ir kitiems fotografuoti nepilnametės dukros, ir šiuo atveju pripažįsta, kad tai buvusi jos kaltė. Priežastis – socialiniame „Facebook“ tinkle pasirodė Sophie nuotraukų, kuriose ji nieko neapsivilkusi.

„Praėjusiais metais susipažinau su daug ryšių Londone turinčia vadybininke. Jau kitąmet išleisiu pirmąjį singlą“, – taip užtikrintai šneka Sophie.

„Kas žino, galbūt viso to nebūtų, jei Sophie užaugtų kaip tėvelio mergaitė. Dažnai tėvai su didžiuliu entuziazmu stengiasi išsaugoti dukterų nekaltumą. Tačiau 14-metė neturėjo jokio kontakto su savo tėvu daugiau kaip dešimt metų. Praėjusių metų pabaigoje jos motina išsiskyrė ir su antruoju vyru.

 Psichologė Linda Papadopoulos: „Jaunų mergaičių seksualizacija yra verčianti nerimauti tendencija. Ne kūno pokyčiai, valgymo sutrikimai ar ankstyvi lytiniai santykiai lemia, o supratimas apie turimą galią savo žavesiu susilaukti vyriško dėmesio. Daugybė tėvų į tai ėmė žiūrėti kaip į normalų gyvenimo dėsnį ,ir į vaikus žvelgia kaip į mažus suaugusius. Tačiau kai vaikas prisiima suaugusio dalią, tėvams nereiktų manyti, kad jų nereikia saugoti ar jais rūpintis. Tokiu metu situacija rizikingiausia“. 

Atrodo, „motinos – dukters“ santykių virsmas į „draugės – sesės“ kartais gali peržengti moralės ir padorumo ribas. Ar taip yra ir šiuo atveju, spręskite patys.

Pagal „Daily Mail“ parengė Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top