Now Reading
„Mados injekcija”: finalistai jau žinomi! (Foto)

„Mados injekcija”: finalistai jau žinomi! (Foto)

"Mados injekcija": finalistai jau žinomi! (Foto)

Penktadienį Nacionalinėje dailės galerijoje visiems besidomintiems mada buvo galima gyvai pamatyti festivalio „Mados infekcija“ rengiamo konkurso „Injekcija“ finalą. Nors į šį konkursą pirmą kartą buvo kviečiami pašaliniai žiūrovai, galima drąsiai teigti, kad renginys pavyko – visi bilietai buvo išpirkti.

„Injekcija“ finale kiekvienais metais naujai atrasti talentingi rūbų dizaineriai pristato savo kolekcijas. Ir ne tik Lietuvos dizaineriai, bet ir užsienio šalių atstovai, kurių šį kartą tikrai buvo nemažai – bene pusė visų konkursantų. Pagal konkurso taisykles, iš penkiolikos atrinktų dizainerių vakar turėjo būti išrinkti trys geriausi, tačiau komisija išrinko keturis, teisindamasi, kad iš tiek talentų sunku išsrinkti tik tris. Taigi į „Mados infekcija“ finalą pateko Milda Čergelytė, Marios Popadničenko, Kristel Kuslapuu (Estija) ir Astrid Grosser bei Gerti Heinrich (Vokietija).

Iš tiesų, ir šį kartą netrūko kūrybiškumo, unikalių kolekcijų, išskirtinių idėjų bei netikėtų interpretacijų. Vieni dizaineriai stengėsi akcentuotis ties demonstruojama kolekcija, kiti – ties pateikimo forma, tačiau beveik visi stengėsi išlaikyti vientisumą: pavyzdžiui, jei kolencijos akcentu pasirenkama vaizduoti kūno dalis ant drabužių (Ieva Daugirdaitė), tai jos vaizduojamos ant visų modelių. Kadangi kiekvienas dizaineris turėjo galimybę savo idėjas išreikšti ir talentą pademonstruoti tik ant penkių modelių, tačiau galima drąsiai teigti, kad kiekvienam tai puikiai pavyko. Be to, ir renginio organizatoriai nenusileido savo fantazija – užuot vaikščioję ant įprasto podiumo, modeliai turėjo eiti iš medžio drožlių supiltu taku.

Be to, šį kartą mada neprasilenkė su muzika, nes gyvo garso lietuviškos grupės „Empty“ pasirodymas puikiai atitikimo renginio dvasią ir suteikė jam įdomumo bei savotiško šarmo.

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. Agnė Klimašauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top