Now Reading
Skelbiama kandidatų į Metų Moters 2010 apdovanojimų pasiūla

Skelbiama kandidatų į Metų Moters 2010 apdovanojimų pasiūla

Skelbiama kandidatų į Metų Moters 2010 apdovanojimų pasiūla

Vasario mėn. Vilniuje 19-ą kartą įvyks LIETUVOS METŲ MOTERS apdovanojimai, kurių kandidates kviečiami siūlyti ne tik įvairių sričių atstovai, bet ir plačioji visuomenė.

Interneto tinklapyje Metumoteris.lt kiekvienas norintis gali pateikti savo kandidates pagrindiniam Lietuvos Metų Moters titului bei 6 papildomoms apdovanojimų nominacijoms – „Metų iniciatyva“, „Metų atradimas“, „Metų pergalė“, „Metų kūrėja“, „Metų karjera“ ir „Metų nematomas darbas“.

„Šių apdovanojimų tikslas yra įvertinti ne asmenybių žinomumą ar išvaizdą, o moterų profesinius nuopelnus, visuomeninę veiklą. Šiuolaikinės moterys ne tik augina vaikus ir rūpinasi savo šeima. Vienos jų – sėkmingai kopia karjeros laiptais, kitos – daro svarbius, kartais nematomus, darbus visuomenės labui. Dar kitos – savo kūryba ar sporto pergalėmis garsina mūsų šalį pasaulyje. Mes norime, kad tokios moterys būtų pastebėtos ir įvertintos. Juoba kad dauguma šiandien teikiamų įvairių apdovanojimų atitenka vyrams, o moterys nepelnytai pamirštos“, – sako apdovanojimus organizuojančio žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė Gražina Michnevičiūtė.

Pasak jos, nuo 1992 m. rengiamuose apdovanojimuose jau buvo nominuota ir laureatėmis tapo daug garsių Lietuvos moterų, kurios ir šiandien yra visuomenės dėmesio akiratyje. Organizatoriai siekia apdovanoti būtent per einamuosius (2010-uosius) metus ryškiausiai suspindėjusias asmenybes. Todėl teikiant kandidates, interneto tinklapyje prašoma nurodyti konkrečius siūlomų moterų nuopelnus.

Laukdami siūlymų papildomoms nominacijoms – ypač „Metų nematomo darbo“ – apdovanojimų organizatoriai ypač tikisi aktyvaus regionų gyventojų indėlio. „Yra sričių, kurių atstovės daro įspūdingus dalykus savo gyvenamoje vietoje, tačiau lieka nežinomos plačiajai visuomenei. Mūsų tikslas jas atrasti ir deramai įvertinti“, – sako G.Michnevičiūtė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kandidačių į nominantes pasiūlymai laukiami iki š.m. gruodžio 23 d. Savo siūlymus organizatoriams pateiks ir įvairių sričių – kultūros ir meno, ekonomikos ir verslo, politikos ir teisės, mokslo, medicinos, socialinės ir aplinkos apsaugos – atstovai.

Sausio mėn. balsuoti visuomenei ir komisijai bus pateiktas sąrašas, kuriame bus 21 nominantė – po tris kiekvienos nominacijos. Nugalėtoją nulems 50 proc. visuomenės ir 50 proc. komisijos balsų. Jei rinkimų finale komisijos ir visuomenės nuomonės išsiskirs, bus išrinkta visuomenės palaikoma nominantė. Apdovanojimus pelniusios moterys bus paskelbtos iškilmingoje ceremonijoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top