Now Reading
G.Versace buvo nužudytas dėl skolų mafijai

G.Versace buvo nužudytas dėl skolų mafijai

G.Versace buvo nužudytas dėl skolų mafijai

Dizaineris Giannis Versace buvo nužudytas dėl skolų mafijai. Pastaroji taip pat bandė pagrobti jo pelenus ir šantažuoti šeimą, rašoma naujoje buvusio Italijos organizuotų nusikaltėlių grupuotės nario knygoje.

50-metį G.Versace ant jo namo buto laiptų Majamyje 1997 metais, kurį buvo sušaudę serijinis žudikas Andrewas Cunananas. Buvęs Kalabrijos mafijos, dar žinomos „N’drangheta“ pavadinimu, narys Giuseppe Di Bella naujoje savo knygoje „Metastasi“ nurodo, esą G.Versace galėjo būti nužudytas „dėl skolų“ krikštatėviams. 

G.Di Bella teigia, kad krikštatėvis Paolo De Stefano dizainerį išnaudojo siekdamas išplauti pinigus.

„Pinigai upėmis tekėjo iš vaistų, plėšikavimų, reketo ir paskolų išmušinėjimo – pinigų kalnai, kuriuos reikėjo legalizuoti. Barai, restoranai, nekilnojamas turtas ir prabangos prekės – visu tuo pasinaudota, bet reikėjo ir tokio švaraus verslo kaip „Versace“, – žurnalistui Gianluigi Nuzzi teigė knygos autorius. 

Di Bella taip pat nurodo, kad „N’drangheta“ planavo sąmokslą Naujųjų Metų išvakarėse 1997-aisiais pavogti G.Versace pelenus iš kapinių šalia jo šeimos namo prie Como ežero, tačiau jo taip niekada ir neįgyvendino.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Pradėjome bylą dėl G. Di Bella teiginių. Jis yra informatorius, o jo informacija praeityje visada pasitvirtindavo“, – teigia Romoje įsikūrusio kovos su mafija departamento atstovas Giancarlo Capaldo.

„Pasiliekame sau teisę apsaugoti Gianni Versace atminimą ir reputaciją teismų civilinėse ir baudžiamosiose bylose“, – pareiškime aiškino Versace šeimos atstovai, knygoje išsdakytus teiginius įvardindami kaip „melagingus ir gėdingus“.

Pagal „The Telegraph“ parengė Nerijus Drochneris 
Nuotrauka: „Die Welt“ arch.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top