Now Reading
Laimėk pakvietimus į šventinius renginius Užutrakio dvare BAIGĖSI

Laimėk pakvietimus į šventinius renginius Užutrakio dvare BAIGĖSI

Laimėk pakvietimus į šventinius renginius Užutrakio dvare BAIGĖSI

Laikas.lt siūlo laimėti pakvietimus į tris renginius, vyksiančius nuostabiame Užutrakio dvare.

12.26 Kalėdos su Čaikovskiu.
Atlikėjai: Viktorija Miškūnaitė/sopranas/, Agnė Sabulytė /mecosopranas/, Birutė Asevičiūtė /fortepijonas.

Tikriausiai daugeliui Kalėdos asocijuojasi su nuostabaus grožio pakilia Piotro Čaikovskio muzika. Kas nepamena gėlių valso iš „Spragtuko“, „Gulbių ežero“ ir kitų neužmirštamų melodijų iš šio kompozitoriaus sukurtų baletų? Koncertas „Kalėdos su Čaikovskiu“ įvyks romantiškuose Užutrakio dvaro sodybos rūmuose, neseniai baigtoje restauruoti Gobelenų salėje. Šiame koncerte skambės jautriausi P. Čaikovskio vokaliniai duetai, kuriuos atliks „Naujosios operos akcijos“ solistės V. Miškūnaitė ir A. Sabulytė. Su dainininkėmis muzikuos pianistė Birutė Asevičiūtė. Ji ne tik akompanuos solistėms, bet ir atliks P. Čaikovskio pjeses fortepijonui. Šio koncerto atlikėjos po pasirodymo festivalyje „Tebūnie naktis“ sulaukė puikių atsiliepimų.

12.27 Šokančios kalėdos.
Atlikėjai: Jonas Sakalauskas/baritonas/, Eligijus Butkus/baleto šokėjas/, Birutė Asevičiūtė/fortepijonas/.

Naujas projektas „Šokančios Kalėdos“ – koncerto programa, įtraukianti į gražiausių dainų ir baleto šokio sūkurį. Šio projekto premjera skirta iškilmingam Užutrakio dvaro sodybos rūmų Gobelenų salės, kurioje ir vyks koncertas, atidarymui. Ilgą laiką restauruota salė atvėrė duris lankytojams. Nuo šiol čia vyksiančių koncertų klausytojai galės mėgautis puikiai muzika skambėsiančia po šios išskirtinės erdvės skliautais.

Auksiniais scenos kryžiais apdovanotų dainininko Jono Sakalausko ir baleto artisto Eligijaus Butkaus pasirodymas – pirmasis menininkų bendradarbiavimo vaisius. Dainininkas, kompozitorius ir grupės „El Fuego“ narys J. Sakalauskas kartu su pianiste B. Asevičiūte atliks rinktinių kūrinių programą, kuri persipins su specialiai sukurtais choreografiniais numeriais.

Atlikėjai siekia tradicinį kamerinės muzikos koncertą praturtinti neįprastu betarpišku renginio vedimu ir šokiu, kuriame bus tiek klasikinio baleto, tiek šiuolaikinio šokio elementų. Vakaro metu įvyks trijų kuriančių asmenybių pokalbis, kurį apjungs muzika, šokis, poezija ir teatras.

12.29 Lilijos Gubaidulinos ir Ramūno Urbiečio koncertas.

Kalėdų šventę Užutrakyje apvainikuos neprilygstamoji Lilija Gubaidulina ir Ramūnas Urbietis, plačiajai visuomenei žinomi iš projekto „Triumfo arka“. Ypatingai gražaus tembro sopranas L. Gubaidulina prieš trejetą metų atvyko iš Kazanės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Palikusi solistės karjerą Kazanės operos teatre ir į vyro tėvynę gyventi persikėlusi dainininkė Lietuvoje sparčiai išgarsėjo. Koncerte su Lilija scenoje pasirodys Ramūnas Urbietis – baritonas, turintis stiprų ir gražų balsą, dalyvavęs praėjusiame auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ sezone. R. Urbietis yra sukūręs nemažą pluoštą vaidmenų operos scenoje, koncertavo Lietuvoje bei užsienyje. Skambės gražiausios arijos ir operų ir operečių, nuotaikingos dainos ir duetai. Solistams akompanuos pianistė B. Asevičiūtė.

O Laikas.lt dovanoja pakvietimus į visus šiuos renginius. Trys laimėtojai galės pasirinkti, į kurį renginį norės vykti kartu su draugu. Kaip laimėti? Komentaruose parašykite, kuom žymus Užutrakio dvaras.

P.S nepamirškite nurodyti, į kurį koncertą norėtumėte patekti.

Konkursas baigėsi, pakvietimus laimėjo Vilma, Rasa ir Mindaugas. Sveikiname!
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top