Now Reading
Vilniaus verslininkai neabejingi Kalėdoms! (Foto)

Vilniaus verslininkai neabejingi Kalėdoms! (Foto)

Vilniaus verslininkai neabejingi Kalėdoms! (Foto)

Patraukti Kalėdinės nuotaikos apimtą potencialų klientą – kiekvieno save gerbiančio verslininko prestižo ir išmonės reikalas.

Šių savotiškų rungtynių dalyviai nesibijo grėsmingo sunkmečio šešėlio ir reklaminės kampanijos problemas išsprendžia originalumu. Užtenka pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, kad netruktum tą pastebėti. Bene puošniausios ir labiausiai turistų pamėgtos Pilies gatvės vitrinos alsuote alsuoja artėjančių švenčių nuotaikomis. Tik ištaigingų, akį rėžiančių dekoracijų šį kartą nedaug tesutiksime – kavinės ir parduotuvėlės mielai puošiasi pačiais paprasčiausiais atributais, kartais, rodos, pagamintais „iš nieko“. Panašu, kad priversti praeivį šyptelti (ir, be abejonės, paraginti užeiti į vidų) kartais užtenka raudonos kepurės su baltu bumbulu ar vandens pripiltų plastiko maišelių.

Žinoma, daugelis tautiečių nejučia burbtels, kad verslininkai eilinį kartą komercijai ir „amerikonizmui“ pasmerkė gražiausią žiemos šventę. Vis dėlto, sunku susilaikyti nuo geros nuotaikos pliūpsnio, kuomet į tave žvelgia žalia girlianda padabintas Stiklių gatvės lokys ar linksmai bokalu ir raudonu maišu mosuoja Didžiosios gatvės „amatininkas“.

Tad siūlome savo skaitytojams pasižvalgyti po šventiškai nusiteikusio Vilniaus senamiesčio vitrinas.

Aistė Bimbirytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top