Now Reading
„Lietuvos talentai“: lietuviai balsuoja iš gailesčio?

„Lietuvos talentai“: lietuviai balsuoja iš gailesčio?

„Lietuvos talentai“: lietuviai balsuoja iš gailesčio?

Antrąjį sezoną besitęsiantis TV šou „Lietuvos talentai“ viešojoje erdvėje karštų diskusijų susilaukia ir dėl atrastų talentų, ir dėl jame dalyvaujančių „kitokių“ žmonių: keistuolis Virginijus, šokęs su lėle, šmaikštuolis Karolis, dainavęs savo kūrybos dainas, o dabar aistros užvirė ir dėl neįgaliųjų dalyvavimo talentų projekte.

Ne tiek dėl dalyvavimo, kiek dėl lengvai susižeriamų komisijos narių bei žiūrovų balsų. Visuomenėje suūžė klausimai: Lietuvoje balsuojama iš gailesčio?

Neįgaliųjų dalyvavimas projekte „Lietuvos talentai“

Praėjusiais metais komisijos narius sustingti iš netikėtumo privertė vilniečių breikerių duetas „I.L.I. crew“. Geriausių draugų, Viktoro ir Gintaro, šokis scenoje publikai atėmė žadą: vienas jų breiko judesius atliko ratukuose, kitas – žinodamas, kad kiekvienas jo šokio judesys gali būti paskutinis. Publika žavėjosi vaikinų draugyste, atkaklumu ir šokiu. Vaikinai pateko į „Lietuvos talentų“ pusfinalį, vėliau – į finalą. Didžiausiais Lietuvos talentais jie nebuvo pripažinti, tačiau tai nesutrukdė vaikinams šiais metais projekte laimę išbandyti jau po vieną.

Šiais metais kalbas apie neįgaliųjų dalyvavimą talentų šou paakino Vytautas. 25 – erių vaikinas, konkurso „Lietuvos talentai“ atrankose sulaukęs komisijos palaikymo, pateko į pusfinalį, o jame žiūrovai jaunajam reperiui atvėrė kelius į finalą.

Iškart po pusfinalio internete lyg iš gausybės rago pasipylė komentarai, kad vaikinas neturi talento, kad komisijos nariai bijo būti apkaltinti diskriminacija, todėl neįgaliuosius vertina teigiamai nepriklausomai nuo talento, tačiau pats Vytautas Matuzas tvirtai žino, kad projekto žiūrovai už jį balsuoja ne iš gailesčio.

Paskendęs žiniasklaidos dėmesyje ir draugų sveikinimuose, vaikinas rado laiko pasidalinti mintimis apie projektą ir apie menamą žiūrovų gailestį.

Kodėl dalyvaujate „Lietuvos talentuose“?

Žiūrėdamas pirmąjį sezoną, galvojau „kaip būtų keista, jei pabandyčiau“. Tokia mintis labai prajuokindavo. Tada, kai pasirodė anketa dėl dalyvavimo antrajame sezone, ją visiškai ekspromtu užpildžiau. Kad pakvies į atranką be filmavimo, tikrai tikėjau, bet tada negalvojau apie tai, kad yra galimybė eiti toliau. Tikslas buvo išbandyti save ir praplėsti savo komforto zoną. Kažkas viduje labai traukė tai padaryti.

Galbūt kitaip būtumėte svarstęs, jei nebūtumėte neįgalus…

Tikrai nežinau, kas būtų, kokį gyvenimą gyvenčiau, kokią aplinką būčiau susikūręs tokiu atveju. Ko gero, meilė muzikai būtų buvusi bet kokiu atveju. Žinau tik vieną dalyką – jei turėčiau galimybę tapti sveiku žmogumi, tačiau su kitu gyvenimu nei turiu dabar, tokios galimybės nesirinkčiau.

Daugumai atrodo keista, kaip tai gali būti, bet kadangi aš esu aš, tai į save nežiūriu kaip į kitokį. Man tai natūralu taip, kaip jums natūralu būti savimi.

Kaip jaučiatės būdamas ant scenos?

Iš esmės ant scenos jaučiuosi puikiai ir man tai patinka. Tiesa, pusfinalis buvo visiškai nauja patirtis (tiesioginis eteris ir daug kitų faktorių), taigi nepavyko visos energijos atiduoti būtent pasirodymui. Tikiu, kad kitas pasirodymas finale bus žingsnis į priekį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atleiskite už klausimą, tačiau kaip manote, kokią dalį Jūsų pasisekimo „Lietuvos talentuose“ sudarė Jūsų talentas, o kiek – neįgalumo faktas?

Galiu tik spėti: apie 10% žiūrovų galbūt balsavo iš gailesčio. Taip jau yra, kad žmonės vertina visumą, todėl vienas faktorius niekaip negali nulemti galutinio rezultato, nebent gali jį lengvai įtakoti. Kažkam arba patinki, arba ne.

Jei yra manančių, kad manęs reikėtų gailėtis, tai galiu pasakyti, kad tai yra klaidingas mąstymas. Aš pats pasirūpinu savimi, o mano gyvenimas yra nuostabus! Ne, tai nesusiję su mano dalyvavimu šioje TV laidoje. Tai tik dar vienas nedidelis mano gyvenimo atspalvis. Galbūt jis taps didele spalva.

Kaip pats vertinate savo pasirodymą?

Pirmąjį pasirodymą vertinu geriau nei antrąjį. Antrajame matau per daug klaidų, jaudulio ir nuovargio. Bet kokiu atveju, man labai patiko, dariau tai savo noru ir nei minutei nebuvo minties nebeeiti ant scenos. Eičiau ir dabar. Šią akimirką.

Kaip manote, kodėl neįgalieji tiek praėjusiais metais, tiek ir šiemet vis aktyviau reiškiasi televiziniuose projektuose?

Negaliu atsakyti už kitus žmones. Manęs asmeniškai neįtakojo joks konkretus pavyzdys, tačiau būsiu labai laimingas, jei dėka manęs daugiau žmonių pradės džiaugtis tuo, ką turi.

Jūratė Ablačinskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top