Now Reading
Bankininko etalonas: Brigitos Jones kelnaitės ir vyro kaukolei derantis kaklaraištis

Bankininko etalonas: Brigitos Jones kelnaitės ir vyro kaukolei derantis kaklaraištis

Bankininko etalonas: Brigitos Jones kelnaitės ir  vyro kaukolei derantis kaklaraištis

Vienas didžiausių pasaulyje investicinių bankų UBS darbuotojams pristatė 43 puslapių atmintinę „aprangos kodui“. Joje smulkiai apibrėžiama, ką darbe dėvėti galima, o ką – nepageidautina.

Pabrėžtina kompanijos konservatyvumo politika – bloga naujiena aptemptų sijonų ar nėriniuotų juodų liemenėlių aistruolėms, gera – laisvai krintančių sijonų ir kūno spalvos apatinių mėgėjoms.

Šveicarijos kompanija UBS prašo čia dirbančių moterų dėvėti kūno spalvos apatinius, vengti prašmatnių papuošalų ir lakuotų ar dirbtinių nagų. Bankas „tinkančiomis“ pripažįsta Brigitos Jones dėvėtas kelnaites. Vyrams liepta rinktis kaklaraiščius su raštu, „atitinkančiu veido kaukolės struktūrą“.

Patarimai moterims, su galimomis išlygomis

Taisyklėse dailiosios lyties atstovėms nurodoma: „Jūs neturėtumėte nešioti prašmatnų papuošalų ar dėvėti sijonų, kurie pernelyg trumpi. Apatiniai drabužiai neturi persimatyti arba kuri jų dalis matytis pro viršutinius rūbus. Geriausia, jei po balta palaidine būtų dėvimi kūno spalvos apatiniai“ .

Taip pat moterys neturi dėvėti batų, kurie pernelyg spaustų, nes darbe nėra nieko blogiau už „prievartinę“ šypseną. Tatuiruotės, auskarai ir grandinėlės ant kulkšnies nėra pageidaujamos, nesudaro profesionalaus darbuotojo įspūdžio ir jau nebemadingos.

Tarnautojams taip pat nurodoma: jei jų plaukai dažyti, turėtų nesimatyti natūralių plaukų šaknų. Taip pat nepatariama turėti lakuotų ir dirbtinių nagų.

Vaikštant ar stovint švarkas turi būti užsegtas, sėdint – būtinai atsegtas. Ir tik esant dideliems karščiams, ir tik vadovui leidus, galima likti su palaidine. Nors švarke įsiūtos kišenės pritaikytos nešiotis daug smulkmenų, geriausiai jas visada laikyti tuščias – taip išliks nedeformuotos ir tiesios.

Pečių juosta turėtų išlaikyti natūralias jūsų kūno proporcijas. Kai petukai per platūs, „pati atrodote didesnė, bet su mažesne galva”. Per siauri pečiai „iššaukia“ per didelę galvą.

Švarko apačia turi visiškai „apdengti“ sėdmenis.

Madingi ar pernelyg ryškiaspalviai akiniai netoleruotini. Įmantrūs ir spalvingi akinių ir kontaktiniai lęšiai taip pat vertintini neigiamai. Akinių nuo saulės, jei jie ne ant akių, o pakelti virš jų, patartina nenšioti.

Geriausias laikas kvėpintis – iškart po karšto dušo. Tuomet kūno poros vis dar atviros. Jūsų oda taip pat neturėtų būti sausa, taigi pirmiausia naudokite kūno losjoną.

Laikrodį derėtų nešioti toje rankos vietoje, kur jis nėra matomas ir nekelia grėsmės.

Vyrams – šveicarišku tikslumu

Vyrams siūloma dėvėti dviejų sagų švarką ir kelnes, kaip dalį klasikinio kostiumo.

„Nešiokite tik tuos kaklaraiščius, kurie atitinka veido kaukolės struktūrą. Nedėvėkite kojinių su multiplikacinių filmų personažais“.

„Trijų dienų barzda neleistina, vizitas pas kirpėją rekomenduojamas kartą į keturias savaites“.

Dėvimas laikrodis reiškia, kad asmuo yra patikimas ir punktualus.

„Tinkamiausia priemonė prailginti batų tarnavimo laiką – anksčiau pasikeisti kulnus. Visada maukitės batus tik su šaukštu. Batus nešiokite pamainomis – taip kažkuriai iš porų leisite išdžiūti ir atsigauti“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kiekvieną kartą nusirengdamas kostiumą, atrišate ir kaklaraištį, jį pakabinkite arba suvyniokite. Bent vieną dieną kaklaraiščiui leiskite pailsėti. Kaklaraištis neturėtų „brautis“ į kelnes.

Apatiniai drabužiai yra intymiausia apsirengimo detalė… Apatiniai neturi būti matomi per viršutinius drabužius ar per juos lįsti. Jūsų laikysena neturi kisti nuo dėvimų apatinių tipo.

Pats niekada neskalbkite ir nelyginkite marškinių.

Iš patirties

„Kūno kvapo keisti nevalia. Svarbiausia, kad jis būtų ne aitrus, o malonus. Stiprūs česnakų, svogūnų, cigarečių kvapai gali turėti lemiamą poveikį komunikacijai. Su blogu kvapu geriausia kovoti vengiant patiekalų, kurių sudėtyje yra česnakų ir svogūnų“.

Šiais patarimais norima pagerinti UBS įvaizdį, kuris nukentėjo gaudamas 37 milijardus svarų siekiančią dotaciją, didžiausią Europoje po 2008 m. finansų krizės.

Dar šiemet atleista UBS konkurento „Citibank“ 33 metų banko tarnautoja Debrahlee Lorenzana prieš darbdavį iškėlė ieškinį už tai, kad buvo atleista už per daug seksualių drabužių dėvėjimą darbo vietoje.

UBS atstovo teigimu, klientai ir darbuotojai į taisyklės reagavo teigiamai, jos bus taikomos penkiuose Šveicarijos padaliniuose.

Pagal „The Daily Mail“ parengė Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top