Now Reading
Nauja Pogrebnojaus ir Simonavičiūtės kolekcija – duoklė atostogoms (Foto)

Nauja Pogrebnojaus ir Simonavičiūtės kolekcija – duoklė atostogoms (Foto)

Nauja Pogrebnojaus  ir Simonavičiūtės kolekcija - duoklė atostogoms (Foto)

Po ženklu „A & V“ kuriantys Aleksandras Pogrebnojus ir Vida Simonavičiūtė kartu jau 15 metų. Savo kolekcijas jie pristato ne tik Vilniuje, bet ir pasaulio mados sostinėmis vainikuotuose Paryžiuje, Maskvoje, Tokijuje.

Tačiau pastaraisiais metais „A & V“ nebesižvalgo į užsienio mados rinką, o kuria čia, gimtinėje – Lietuvoje. Bendradarbiaudami su sportinių drabužių linija „Audimas“ sukūrė puikią rudens-žiemos kolekciją jaunimui, ir kaip patys tvirtina, tai buvo pirmas, bet ne paskutinis bendras kūrinys, taip pat sukūrė išskirtinį dizainą putojančio vyno „Alita“ buteliui, kuris priskiriamas specialiai „Alita Limited Edition A&V“ serijai.

Tad akivaizdu, kad dirvos kūrybinei vaizduotei nestinga ir Lietuvoje. Tai įrodo ir 2010 m. gruodžio 16 d. Vilniaus M. K. Čiurlionio menų mokykloje pristatyta naujausia 2011 metų pavasario-vasaros kolekcija. Ji išsiskyrė savo paprastumu, lengvabūdiškumu ir jaunatvišku polėkiu. Nepagailėta spalvų ir ryškių, kartais net kontrastingų derinių, tačiau iš esmės galima teigti, jog dizaineriai atidavė duoklę atostogoms: didelė dalis ekspozicijos buvo skirta maudymosi rūbams ar laisvalaikio aprangai. Išskirtinės stiliaus detalės: tiurbanai ant moterų galvų bei permatomos basutės ant vyrų kojų.

Įžanga į kolekciją buvo itin asmeniška ir labai jausminga, ji prasidėjo nuo prisipažinimo: „Miela Salomėja. Aš tave labai myliu ir gyventi be tavęs negaliu. Grįžk pas mane. Aleksandras.“ Tad, matyt, nereikia klausti, kam buvo skirtas šis pasirodymas.

Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top