Now Reading
„Vilniaus gatvės“ – festivalis, pasiilgusiems alternatyvos (Foto)

„Vilniaus gatvės“ – festivalis, pasiilgusiems alternatyvos (Foto)

„Vilniaus gatvės“ - festivalis

Šeštadienio vakarą klubas „Bermudai“ visus pakvietė į kasmetines „Vilniaus gatves“. Penktasis muzikos festivalis šiais metais parengė programą, sudarytą iš penkių lietuviškų grupių.

Šįmet nebuvo kviesta jokia užsienio grupė, kaip tai buvo įprasta per ankstesniuosius festivalius, o tarp ska, punk, oi! muzikos atlikėjų koncertavo ir hiphopo grupė „G&G Sindikatas“, kuri visai nesutrikdė susirinkusiųjų, o tik parodė įvairių subkultūrų ryšį.

„Bermudai“ puikiai sutalpino visus norinčius paklausyti ir „pastraksėti“ grojant alternatyviai muzikai. Užteko vietos ir „pasipoginimui“, ir „Stagediving‘ui“. Vadinasi, vieta  tokiam festivaliui tinkama.

Pirmieji scenoje pasirodė jauna oi! stiliaus grupė „Lucky Strike“, paprastai ir greitai išjudinusi publiką, o dainuojant FC „Vova“ himną visi jiems pritarė. Po jų sekė antrąjį kvėpavimą įgavusi legendinė grupė „Armatūra“, kuri pradėjo koncertuoti 2000-aisiais. Muzikantai drąsiai bendravo su publika, kuri jau nenoriai paleido grupę iš scenos. Tretieji grojo „TORO BRAVO“ – lietuviško oi!punk atstovai, kurie savo energija užkrėtė kiekvieną.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„G&G Sindikatas“ atliko savo senas dainas, o per pertraukėles buvo girdėti įvairūs publikos pageidavimai. Pabaigai išsidūkti palikti ska-punk stiliaus grupė „Saint Oil Sand“. Nors klubas jau buvo aptuštėjęs, likusieji, gavę daugiau vietos, pasinaudojo proga ir nevaržomai, energingai šoko pagal nuotaikingus muzikos ritmus.

Klausėsi Tamara Artajeva
Nuotr. Gedimino Packevičiaus

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top