Now Reading
Legendinis džiazo atlikėjas Al Jarreau koncertuos TIK Vilniuje

Legendinis džiazo atlikėjas Al Jarreau koncertuos TIK Vilniuje

Legendinis džiazo atlikėjas Al Jarreau koncertuos TIK Vilniuje

Lietuviai vieninteliai turės galimybę Vilniuje gyvai išgirsti ir išvysti garsiausią unikalaus balso savininką Al Jarreau. Net 7 „Grammy“ laureatas kovo 2 d. „Siemens“ arenoje surengs vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse. Kartu su muzikantų komanda jis pasaulinio turo metu pristatys geriausius visų laikų savo karjeros perlus.

Al Jarreau unikalus vokalinis stilius yra vienas iš pasaulio vertingiausių lobių. Jo inovatyvios muzikinės ekspresijos padarė jį vienu įdomiausiu ir kritikų vertinamu mūsų laikų atlikėju, kurio biografijoje net septyni „Grammy“ apdovanojimai. Tai vienintelis atlikėjas pasaulyje, pelnęs „Grammy“ apdovanojimus jazz, pop ir R&B kategorijose. Jo biografijoje daugybė tarptautinių apdovanojimų ir žvaigždė Holivudo Šlovės alėjoje. Atlikėjas – laukiamiausias svečias prestižiniuose muzikos festivaliuose.

All Jarreau atrado savo kelią koncertuodamas mažame džiazo klube su trio, vadovaujamu George Duke, ir jau besibaigiant 60-iesiems jis žinojo, kad muzika taps svarbiausiu jo gyvenimo varikliu. Persikėlęs į Niujorką dirbo su Johny Carson‘u, David Frost‘u ir Mike Douglas, grojo su gitaristu Julio Martinez.
1975 m. „Warner Bros Records“ pastebėjo Al Jarreau ir pasirašė su juo leidybinį kontraktą. Al Jarreau debiutinis albumas „We Got By“ turėjo neįtikėtinai didelį pasisekimą, nusidriekusį ir per Atlantą, tuomet Al Jarreau buvo apdovanotas vokiečių „Grammy“ kaip geriausias metų solistas – naujokas. Antrasis apdovanojimas „Grammy“ iš Vokietijos atėjo jau sekančiais metais išleidus albumą „Glow“.

Al Jarreau karjeros viršūnę pasiekė 1977 m. kuomet „Warner Brothers Records“ išleido dvigubą albumą pavadinimu „Look to the Rainbow“.

Al Jarreau per savo muzikinę karjerą dirbo su daugeliu žinomų atlikėjų ir muzikantų: legendiniu R&B gitaristu ir dainininku George Benson, Herbie Hancock, seru Paul McCartney, Jill Scott, Chris Botti, Patti Austin ir daugeliu kitų.

Al vis dar laikomas daugiausiai koncertuojančiu atlikėju, 2009 metais jis surengė 6 savaičių Europinį turą, kurio metu aplankė festivalius Vokietijoje, Paryžiuje, Skandinavijoje, vėliau keliavo po šiaurės Ameriką. Keliaudamas Al Jarreau atliko didelį darbą, surinko naują savo albumą „The Very Best of Al Jarreau: An Excellent Adventure“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

GRAMMY apdovanojimai:

1977 m. Geriausias džiazinio vokalo atlikimas, albumas „Look To The Rainbow“
1978 m. Geriausias džiazinio vokalo atlikimas, albumas „All Fly Home“
1981 m. Geriausias Pop vokalo atlikimas, albumas „Breakin’ Away‘
Geriausias džiazinio vokalo atlikimas, daina “Blue Rondo A La Turk” iš albumo „Breakin’ Away“
1992 m. Geriausias R&B vokalo atlikimas, albumas „Heaven and Earth“
2007 m. Geriausias tradicinis R&B vokalinis atlikimas, albumas “God Bless The Child”
Geriausia pop instrumentuotė, daina „Mornin“ iš albumo „Givin It Up“

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top