Now Reading
Alinos Orlovos akustinis koncertas po bažnyčios skliautais (Foto)

Alinos Orlovos akustinis koncertas po bažnyčios skliautais (Foto)

Alinos Orlovos akustinis koncertas po bažnyčios skliautais (Foto)

Pirmadienio vakarą Vilniaus šv. Jonų bažnyčia suskambo ypatingais muzikos garsais. Viena įdomiausių ir perspektyviausių atlikėjų Lietuvoje tituluojama Alina Orlova kartu su grupe surengė paskutinį koncertą šiais metais.

Unikaliu balsu garsėjančios atlikėjos pasiklausyti susirinko gausus gerbėjų būrys. Neseniai iš gastrolių Prancūzijoje grįžusi A. Orlova publiką žavėjo nuoširdumu, paprastumu ir ekspresija. Iš Visagino kilusios Alinos kūryba išskirtinė ir nestereotipinė, jos muzika – tai įvairių stilių nuo folk iki ambient mišinys, atlikėja pati rašo dainų tekstus, groja fortepijonu.

Šį kartą jai akomponavo akustinė gitara ir violončelė. Vilniaus publika pirmą kartą išvydo prie Alinos Orlovos muzikantų grupės prisijungusį violončelininką Patrį Židelevičių. Koncerte buvo galima išgirsti gerai pažįstamų dainų iš debiutinio A. Orlovos albumo „Laukinis šuo dingo“ ir iš naujausio, tik šią vasarą pasirodžiusio albumo „Mutabor“. Šviesų žaismas, senosios bažnyčios skliautų erdvė ir akustika, A. Orlovos žavesys, jos sodrus, melancholija dvelkiantis vokalas sukūrė nepaprastą atmosferą visiems, išsiilgusiems kokybiškos, originalios ir netradicinės muzikos. Koncertui pasibaigus gerbėjų aplodismentų prašoma, Alina sugrįžo į sceną ir visus pradžiugino atlikdama vienas populiariausių dainų „Mėnulis“ ir „Ramuma“.

Tad turbūt A.Orlovai paskutiniu ypač sekasi, Laikas.lt primena, kad jos daina „Lichoradka“ išrinkta geriausia metų daina Rusijoje. O mūsų žurnalistų interviu su Orlova rasite čia

Vėjūnė Gudžinskaitė
Nuotr. Gedimino Packevičiaus

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top