Now Reading
Geriausiai žiūrovų vertinami 2010-ųjų filmai

Geriausiai žiūrovų vertinami 2010-ųjų filmai

Geriausiai žiūrovų vertinami 2010-ųjų filmai

Tarptautinė filmų bazė IMDb kaip ir kasmet pristatė geriausius metų filmus, kuriuos išrinko pagal registruotų svetainės narių balus.

Tad tai žiūrovų sudarytas topas, kuris pretenduoja į subjektyvumą, tačiau faktas, kad IMDb turi virš 100 mln. registruotų vartotojų, todėl galime teigti, kad sudarytas topas yra pakankamai objektyvus ir atspindi masinį skonį.

10. Miestas (The Town)

Mieste savo darbelį planuojantis užkietėjęs vagis bando išlaviruoti tarp santykių su banko vadybininku, kuris susijęs su vienu ankstesnių jo apiplėšimų, o taip pat ir su FTB agentu, siekiančiu sugauti jį ir jo gaują.

9.Skotas Pilgrimas prieš pasaulį (Scott Pilgrim vs. the World)

Skotui Pilgrimui – 23-eji. Ir jo gyvenimas tobulas. Vaikinas groja boso gitara roko grupėje, draugauja su miela studenčioke – ko daugiau norėti? Tačiau, kaip dažnai būna ir tikrame gyvenime, viena menka detalė viską apverčia aukštyn kojomis. Šiuo atveju ta detale tampa merginos žvilgsnis. Vos pažvelgęs Ramonai Flauers į akis, Skotas supranta, kad ji yra būtent toji, su kuria jis nori praleisti visą savo gyvenimą. Tačiau norint praleisti likusį gyvenimą, jam pirmiausia teks susitvarkyti su praėjusiuoju.

8. Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 1 dalis (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part )

Haris, Ronis ir Hermiona eina Dumbldoro pasiųstu taku – surasti visus Horokrusus, bei juos sunaikinti. Tačiau tai nebus taip lengva. Haris, Ronis ir Hermiona yra nusikaltusieji teismui, nuo tada kai Mirties Valgytojai užgrobė Magijos Ministeriją. Buvo pasiūlyta 10 tūkst. galeonų suma tam, kuris suras ir įduos Harį Mirties Valgytojams, kad Voldemortas galėtų jį nužudyti (tik Voldemortas gali nužudyti Harį, bet Tamsos Valdovas liepė Mirties Valgytojams nežudyti berniuko, nes tai nori padaryti pats).

7. Kuždesių sala (Shutter Island)

Filmas, sukėlęs labai daug diskusijų ir dar daugiau gerų atsiliepimų. Žinoma, juk bendradarbiavo misteris Martinas Scorsese ir jo nuolatinis ir turbūt mėgtsamiausias aktorius Leonardo DiCaprio (ir kitos ne mažesnio ryškumo žvaigždės). Pagal Denniso Lehane romaną sukurta „Kuždesių sala” („Shutter Island”, 2003 m.) pasakoja apie du pareigūnus, kurie atvyksta tirti mistiško Reičelės Solando dingimo iš psichiatrinės ligoninės į izoliuotą salą. Kol audra nenuplovė paskutinių Reičelės Solando pėdsakų, jie privalės įminti jos dingimo mįslę ir atskleisti paslaptis, kurias saugo Kuždesių sala.

6. Ateini čia arba gausi į dūdą! (Kick-Ass)

Deivas – paprastas paauglys. Jis toks paprastas ir niekuo neišsiskiriantis, kad mokykloje jį nuolatos užgaulioja kiti paaugliai, su juo beveik niekas nedraugauja (na, išskyrus dar porą likimo brolių) ir jis laiką dažniausiai leidžia vienas. Didžiausias Deivo pomėgis – komiksai apie superherojus. Nenuostabu: kai realus gyvenimas nesiseka, visuomet galima pasislėpti fantazijų pasaulyje. Jis perskaitė tiek daug komiksų, kad vieną dieną jam į galvą šovė mintis: o kodėl realiame pasaulyje niekas niekuomet nebandė tapti suerherojumi?

5.Ilgo plauko istorija (Tangled)

Ilgaplaukė princesė Auksaplaukė jau 18 metų viena gyvena bokšte – ją, dar visai kūdikį, piktadariai pagrobė ir čia įkalino. Mergina nei karto nebuvo nusileidusi žemyn, tad yra naivi ir visiškai nežino gyvenimo skonio. Vieną dieną jos kambaryje išdygsta Flynnas Rideris, tačiau, deja, visai ne princesės gelbėti, o paslėpti bokšte savo naujausią grobį.

4. Kaip prisijaukinti slibiną (How to Train Your Dragon)

Galingoje vikingų gentyje auga berniukas, vardu Hikapas. Berniukas turi savo požiūrį į pasaulį, kuris nesutampa su vyraujančiu šioje žiaurių, didvyriškų slibinų medžiotojų ir žudikų gentyje. Jei Hikapas būtų eilinis vaikis, niekas pernelyg nesisielotų – laikytų nevykėliu ir tiek. Tačiau jis – vikingų genties vadų vaikas, kuriam numatyta didi ir šlovinga ateitis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Socialinis tinklalapis (The Social Network)

Apie šį daug kalbėti nereikia, nes jame pasakojama istorija ir taip visiems žinoma, bet primenam: vieną 2003 m. naktį Harvardą bebaigiantis kompiuterių programavimo genijus Markas Zakerbergas sėda prie kompiuterio ir ima karštligiškai dirbti: jis turi naują idėją. Įkarščio apimtas studentas „blog’ina” ir programuoja. Netrukus pasaulį išvysta naujas skaitmeninio pasaulio stebuklas, kurio vardas „Facebook”. O Laikas.lt recenziją apie šį filmą rasite čia.

2. Žaislų istorija 3 (Toy Story 3)

Taip, taip, antroje vietoje atsidūrė šis animacinis filmas. Apie ką jis? Žaislus mylėjęs ir saugojęs berniukas Endis užaugo, baigė mokyklą ir rengiasi išvykti į koledžą. Jo vaikystę nuspalvinę žaislai dedami į dėžes ir ruošiami kelionei į vieną pusę – palėpę.

1. Pradžia (Inception)

O pirmoje vietoje atsidūrė dar vienas filmas, kuriame vaidina L.DiCaprio! Tai šedevras apie sapnus „Pradžia”. L.DiCaprio vaidinamas herojus valdo kontorą, kurios darbuotojai sugeba pasinerti į žmonių sapnus bei implantuoti naują informaciją ar panaikinti seną. Naujas užsakymas – už viliojantį atlyginimą reikia įsiskverbti į sėkmingo verslininko smegenis bei įrašyti informaciją, kuri leistų jo konkurentams pakoreguoti verslininko mąstyseną.

P.s jei nesutinkate su šio dešimtuko filmais, užsiregistruokite IMDb.com ir balsuokite už jums patikusius darbus kitais metais, kad Jūsų balsas įtakotų gerų filmų įtraukimą į kitų metų topą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top