Now Reading
Pirmasis Lietuvos aktų fotografjos seminaras sulaukė didelio susidomėjimo

Pirmasis Lietuvos aktų fotografjos seminaras sulaukė didelio susidomėjimo

Pirmasis Lietuvos aktų fotografjos seminaras sulaukė didelio susidomėjimo

Gruodžio 18 d. Vilniuje įvyko pirmasis Lietuvoje aktų fotografijos seminaras „N(ude)-18“. Seminarą organizavo garsus Lietuvos fotografas Herkus Milaševičius kartu su „Flash” fotostudija.

Seminare, kuriame gausiai susirinko žinomi ir gerbiami profesionaliūs fotografai bei dar tik pradedantieji fotomėgėjai, buvo dėstoma apie aktų fotografijos meną, seminaro dalyviai gavo vertingų profesionalių patarimų.

Pirmoje seminaro dalyje Herkus Milaševičius supažindino susirinkusiuosius su nuogo kūno fotografjose istorija, papasakojo įdomių atvejų apie sunkumus bei visuomenės pasipriešinimą, kurį jau kelis amžius patiria fotografai, nutarę savo darbuose pavaizduoti nuogą kūną. Pasakojimas buvo gausiai iliustruotas gerai žinomais bei retais istoriniais fotokadrais.

Antroje „N(ude)-18“ seminaro dalyje dalyviai buvo supažindinti su aktų fotografijos principais, darbo su šviesa studijoje subtilybėmis, bendravimo su modeliu psichologija bei „nude“ stiliaus fotografijos galimybėmis ir perspektyvomis.

Vakarinė seminaro dalis buvo skirta praktiniam darbui, kurioje susirinkusiejį galėjo pritaikyti naujai gautas žinias. Daug dėmesio sulaukė „Velvet Models” modelių agentūros merginos, kurios drąsiai pozavo didelei fotografų auditorijai, besimokančiai įgauti nuogo kūno fotografavimo įgūdžių.

„Manau pirmasis toks renginys Lietuvoje pavyko, sulaukėme daug gerų atsiliepimų iš dalyvių, pamatėme, kad ši tema įdomi, o renginį subtilia nuogo kūno tema galima suorganizuoti įdomiai, prasmingai ir gražiai” – džiaugėsi pavykusia įdėja fotografas Herkus Milaševičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Dauguma fotografų nori išmėginti save „nude“ srityje, bet dažnai susiduria su modelių paieškos bei kitomis kliūtimis. Tokio tipo seminare fotografai įgauna jiems reikalingų įgūdžių, kad drąsiau galėtų dirbti su aktų modeliais savarankiškai. Tokie seminarai (angl. – workshop) dažnai organizuojami užsienio šalyse, kur sulaukia didelio susidomėjimo. Tokio susidomėjimo tikėjomės ir Lietuvoje” – įspūdžiais po renginio dalinosi vienas iš seminaro organizatorių, modelių agentūros „Velvet Models” vadovas Donatas Bubinas.

Jau po kelių mėnesių Herkus Milaševičius planuoja pratęsti „N(ude)-18” seminarų ciklą, o jau nuo kitų metų pradžios „Flash” fotostudija pasiūlys naujieną Lietuvos fotografams – galimybę fotografuoti akto modelius studijoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top