Now Reading
Netrukus Lietuvoje pamatysime G. Bregovičių su grupe

Netrukus Lietuvoje pamatysime G. Bregovičių su grupe

Netrukus Lietuvoje pamatysime G. Bregovičių su grupe

Liko vos keletas valandų, kai Lietuvoje koncertuos Goranas Bregovičius ir jo grupė „Weddings & Funerals Orchestra“. Vienintelis populiaraus Balkanų kompozitoriaus ir atlikėjo koncertas įvyks šį vakarą „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

Siautulingame koncerte Goranas Bregovičius atliks pačias populiariausias savo dainas ir iki šiol negirdėtus kūrinius.

Goranas Bregovičius yra vienas iš populiariausių Balkanų muzikos kompozitorių, kurio kūrybą puikiai įvertino ne tik gerbėjai, bet ir kino kritikai. Pirmąją tarptautinę sėkmę atnešė jam muzika, kurią jis parašė geriausio savo draugo ir bendražygio režisieriaus Emiro Kusturicos filmams „Time Of The Gypsies“, „Arizona Dream“ ir „Underground“. Pastarasis filmas 1994 m. kino festivalyje Kanuose pelnė pagrindinį apdovanojimą – „Auksinę palmės šakelę“. Metais anksčiau Kanų kino festivalyje žiuri prizą nuskynė kita juosta su Gorano Bregovičiaus muzika – prancūzų režisieriaus Patrice Chéreau filmas „Queen Margot“.

Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turintis Goranas Bregovičius plačiai išgarsėjo su visų laikų populiariausia Jugoslavijos roko grupe „Bijelo Dugme“, kurioje grojo gitara. 1989 m. muzikantas pradėjo dar sėkmingesnę solo karjerą, kurią vainikavo publikos ir kritikų pripažinimas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiandien su Goranu Bregovičiumi bendradarbiauja pačios ryškiausios žvaigždės, kurių gretose yra Iggy Popas, Ofra Haza, Cesaria Evora, Kayah ir daugelis kitų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top