Now Reading
G.Bregovičius į Vilnių atnešė dalelę Balkanų (Foto)

G.Bregovičius į Vilnių atnešė dalelę Balkanų (Foto)

G.Bregovičius į Vilnių atnešė dalelę Balkanų (Foto)

Šaltą antradienio vakarą „Pramogų areną“ užtvindė balkaniškos muzikos ir jos siautulio pasiilgę žmonės. Pasiilgę, nes Balkanų žvaigždė Goranas Bregovičius Lietuvoje lankėsi jau antrą kartą. Tad ar sušildė lietuvius energingasis „Gorano Bregovičiaus vestuvių ir laidotuvių orkestras“?

„Pramogų arena“ koncerto metu buvo užpildyta, o netikėtai iš žiūrovų salės pradėję groti ir į sceną atėję muzikantai iškart susilaukė audringų aplodismentų. Pats Bregovičius, kaip visada, pasirodė pasidabinęs baltu kostiumu, orkestrą sudarė ne tik serbai muzikantai, bet ir dvi tautiniais kostiumais pasipuošusios pritariančios vokalistės iš Bulgarijos.

Koncerte buvo galima išgirsti dainų iš Emiro Kusturicos filmo „Underground“, šių metų „Eurovizijos“ Serbijos atstovo Milano Stankovičiaus dainą, kurią, žinoma, sukūrė Bregovičius, taip pat „Gas Gas“, „Ringe ringe raja (Ya Ya)“, „In The Death Car“, garsųjį „Kalašnikov“ ir kt.

Tarp žiūrovų aktyviausi buvo ir dėmesio susilaukė muzikinio ir performansų projekto „Baltic Balcan“ nariai, kurių galvas puošė skrybėlės, rankose – lazdos ir gintarais puoštas šunukio paveikslas.

Visgi, kaip didelį nesusipratimą reiktų įvardinti tai, kad organizatoriai sugalvojo į Bregovičiaus koncertą atėjusius žmones susodinti ir nelabai noriai leido šokti prie scenos, nes tai užstoja sėdintiems vaizdą. Nors koncerto pabaigoje apsauginių draudimų niekas nebeklausė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ir turbūt daugelis sutiks, kad siautulingas balkaniškas koncertas yra sunkiai įsivaizduojamas be šokio iki nuprotėjimo. Galbūt įsivaizduota, kad orkestro klausomasi tik sėdint, o gal manyta, kad balkaniškas temperamentas lietuviams pernelyg karštas? Tad reikia tikėtis, kad Bregovičius į Lietuvą dar sugrįš, o žiūrovai, maištaudami prieš sėdimas vietas, stos ant kėdžių ir šoks visą vakarą.

Klausė Rasa Barčaitė
Fiksavo Gediminas Packevičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top