Now Reading
Jūriniai konteineriai – nauja stilingo būsto idėja (Foto)

Jūriniai konteineriai – nauja stilingo būsto idėja (Foto)

Jūriniai konteineriai – nauja stilingo būsto idėja (Foto)

Daugiau kaip prieš penkiasdešimt metų jūriniai konteineriai buvo pradėti naudoti laivyboje, šiandien šių statinių realizacija gerokai prasiplėtė.

Ekonominiai sumetimai bei ekologinės idėjos lėmė naują jūrinio konteinerio panaudojimą – pastatų statybose.

Jūrinių konteinerių paklausa labiausiai išaugo pastaraisias metais (spėjama, kad tai įtakojo ekonominis sunkmetis). Gausiausius pavyzdžius galime rasti Amerikoje, Šiaurės Europoje bei Kinijoje. Jūrinių konteinerių pagrindu statomi gyvenamieji namai, sodo namai, restoranai, ofisai bei parduotuvės.

Kol kas jūrinių konteinerių sostine galima laikyti Amsterdame esantį Kytvoneno (Keetwonen) rajoną. Čia yra pastatytas ištisas rajonas vien tik šio tipo pastatų. Gyvenimas jūrinio konteinerio pastatų komplekse itin išpopuliarėjo studentų tarpe. Žinia, apsigyventi šiame rajone, jūrinių konteinerių daugiaaukščiame bendrabutyje, yra antras pagal paklausą Amsterdame.

Studentų miestelis Amsterdame

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvoje statiniai iš jūrinio konteinerio nėra naujiena taip pat, ši technologija yra minima daugelyje projektų, tačau įgyvendinti vos keli. Vieno jūrinio konteinerio kaina yra nuo 3 500 litų (ilgis apie 6 metrai).

Taigi, jei susižavėjote pigaus ir nestandartinio būsto idėja, galite jau pradėti galvoti apie jos įgyvendinimą. Sėkmingų būsto iš jūrinio konteinerio pavyzdžių yra ganėtinai daug!

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top