Now Reading
Hip-Hopo ir Urban kultūrų festivalis sugrįžta į Kauną

Hip-Hopo ir Urban kultūrų festivalis sugrįžta į Kauną

Hip-Hopo ir Urban kultūrų festivalis sugrįžta į Kauną

„Live from Kaunas streets“ – tai kasmetinis Hip-Hop ir Urban kultūrų festivalis. Jau tapęs tradicija Kauno festivalis kasmet sutraukia vis daugiau ir daugiau dalyvių netik iš visos Lietuvos bet ir kaimyninių šalių. Kasmet dalyvių skaičius vis didėja ir šiais metais įgavo tarptautinio festivalio statusą. Šiais metais festivalis įvyks sausio 22 dieną, EX restorane „BRAVORAS”.

Taigi o kaip viskas prasidėjo?

Istorija

Idėja atsirado 2005 metais tuometinei jaunimo iniciatyvinei grupei “Street Up” parašius ir laimėjimus projektą pagal ES projektą “Jaunimas”. Buvo surengtas pirmasis dviejų dienų festivalis, kurio programoje buvo įtraukti visi įmanomi subkultūros elementai: hip hop / street style / breakdance turnyrai, graffiti, streetball pasirodymai, populiariausi to meto muzikos atlikėjai.

Po projekto tęstinė veikla prasidėjo tik 2009 metais be papildomo rėmimo, festivalis įgavo „indoor“ statusą ir buvo orientuotas į Lietuvos muzikinių hip hop klipų analizavimą. Buvo sukurtas specialiai festivaliui filmas su visų atlikėjų komentarais ir pačiais klipais. Be filmo vyko ir breakdance / beatbox pasirodymai, graffiti foto paroda, atlikėjų koncertai.

2010 metais festivalio organizatoriai susijungė su šokio organizatoriais „IN*BEAT“, tokiu būdu išsiplėtę į visos dienos festivalį. Programoje buvo surengtas tarptautinis breiko šokio turnyras su priziniu fondu, komisijos iš kaimyninės Lenkijos. Taip pat buvo surengtas ryškiausių Lietuvos Hip-Hop scenos atstovų (Dee&Camy, G&G Sindikatas, Mc Mesiah ir daug kitų)

Šiais metais festivalis išsiskirs savo novatoriška programa.

Ypatingai dideli dėmesį organizatoriai skyrė naktinei vakaro programai kurioje savo sudalyvaus didžiausios Lietuvos Hip-Hop žvaigždės: Lietuvos Hip-Hop grandai G&G Sindikatas, praeitų metų Pravda „Metų Naujokai“ nominacijos laureatai Dee&Kamy, Penta su gyvo garso pasirodymu, psichodelinio Rap muzikos atstovas MC Messiah ir daug kitų. Taip pat greta visų šių muzikos grožybių numatytas ir šokių dvikovos dalyvių „Free stile sesion“ laisvo šokio programa su DJ Vaiper, Swix ir Rus.

Dieninėje dalyje nusimato netik šokių dvikovos programa bet ir daug kitokių atrakcijų apie kurias organizatoriai kol kas nutyli.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Štai kol kas visą renginio programa, kurią pateikė renginio organizatoriai:

Dieninė dalis:
Breakdance šokių kovos:
2 prieš 2 breiko šokių turnyras dėl piniginio prizo;
Popping Šokių kovos:
1 prieš 1 popping šokių turnyras dėl pinigio prizo;
Hip Hop šokių kovos:
2 prieš 2 breiko šokių turnyras dėl piniginio prizo;
DJ‘ų pasirodymai:
Įvairių Lietuvos hip hop/funk/breakbeat stilių diskžokėjų pasirodymai.
Teminis turgelis
Lankytojai bei dalyviai turės galimybę parduoti savo pačių produkciją (kompaltinius diskus, plokšteles, marškinėlius ir pan.)
TBA

Naktinė programa:
Atlikėjų koncertai (Didžioji salė):
Populiaurių Lietuvos hip hop ir reggae muzikos atlikėjų koncertai (G&G Sindikatas, Dee&Kamy, MC Messiah, Penta live band ir daug kitų)
Šokėjų „Freestyle Session“(Mažoji salė):
Šokėjai po įtemptų kovų galės atsipalaiduoti šokių aikštelėje ir pakovot rate neoficialiame turnyre, pabendrauti ir susipažinti tarpusavyje, pasidalinti patirtimi.

Daugiau informacijos rasite čia.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top