Now Reading
Į politiką einantys menininkai: velniop žinias! Svarbiausia – geri norai!

Į politiką einantys menininkai: velniop žinias! Svarbiausia – geri norai!

Į politiką einantys menininkai: velniop žinias! Svarbiausia – geri norai!

Baigus registruoti savivaldybių tarybų rinkimų politinės kampanijos dalyvius, paaiškėjo, kad į sudėtingą, absoliutaus atsidavimo ir žinių bei gebėjimų reikalaujantį politiko darbą (savivaldybių tarybų narių pareigas) pasišovė eiti ne vienas pramogų pasaulio atstovas.

Vieni užsiregistravo kaip savarankiški rinkimų kampanijos dalyviai, kiti – prisišliejo prie partijų, tačiau visų tikslas vienas – dirbti miesto žmonių labui. Nuo scenos iki savivaldybių tarybų – vienas žingsnis.

Dirbti miestų labui arba tiesiog save išbandyti naujame amplua sumanė prodiuseris Martynas Tyla, dainininkas Dmitrijus Šavrovas (Sasha Son), baleto artistas Nerijus Juška, televizijos veidas, verslininkė Greta Šapkaitė – Valuckienė, dainininkas Jurgis Didžiulis ir kiti žinomi vardai…

Į politiką – dėl kultūros reanimacijos

Vienoje televizijos laidoje apie sprendimą siekti savivaldybės tarybos nario posto kalbintas baleto artistas N. Juška teigė, esą jo negalima lyginti su „šoumenais“, prieš dvejus metus išrinktais į Seimą, kadangi jis siekia veikti tik kultūros srityje. Žvilgtelėjus į aukščiau pateiktą kandidatų sąrašo dalį, jie, rodos, visi kuruotų kultūrą ir visi tik tą jos sritį, kuri susijusi su muzika arba šokiu. Nepaminėtieji – krepšinio treneris Darius Maskoliūnas ir penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis – užsiimtų sporto padėties gerinimu, o visa kita… Pasak N. Juškos, jis nelįstų į „visokias ekonomikas“. Bet kas tuomet į jas lįstų?

Įsivaizduokime kandidatuojančio į prezidento postą asmens priešrinkimines kalbas, esą jis geriausiai pažįsta Vakarus, todėl į „visokius Rytus“ nelįs… Stebėtina drąsa, o gal nesusivokimas?

Velniop žinias! Svarbiausia – geri norai!

Kai pramogų verslo atstovai ima gaudyti politikos meną už uodegos, į galvą šauna tik viena mintis: pramogų liaudžiai tikrai nestigs, o kaip dėl duonos? Štai jei duona būtų minkoma iš gerų norų, kandidatai į savivaldybių tarybas priraugtų jos visuose kubiluose ir kubiliukuose. Šiuo atveju gerais norais kelias gali būti į pragarą grįstas.

Penkiakovininkas A. Zadneprovskis neseniai yra sakęs, kad dar nežino, koks politikas „iš jo gausis“, tačiau jis žino, kad reikia kažkokių pasikeitimų. Beje, paminėjo, kad, sėkmės atveju, po rinkimų susipažinti su politika ir susigaudyti „pirmoje klasėje“ jam padės komanda. Gal yra naivuolių, manančių, kad neatsiras kojas apšilti padėsiančių ir už rankos palaikysiančių „vyresnėlių“? Jų bus daugiau nei „pirmokai“ norėtų, nes kiekvienas „pradinukas“ turi tokio paties svorio balsą ir dažnai nelabai orientuojasi, kur jį „teisingai“ padėti…

Didžioji dalis politikos apžvalgininkų ir pačių politikų sutinka, kad, norint veikti politikoje, privalu išmanyti tris sritis: įstatyminę bazę, istoriją ir ekonomiką. Nesvarbu, kad kai kurie kandidatai į savivaldybių tarybas tikina nelįsiantys į „visokias ekonomikas“, tačiau, jų žiniai, net ir kultūra nėra atskiriama nuo ekonomikos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nauja loterija „Tapk partijos nariu ir lauk laimės valandos“

Paprastai šios „loterijos bilietą įsigyjantys“ Lietuvos piliečiai greito laimėjimo gali nesitikėti, tačiau žinomiems veidams, į pagalbą pasitelkusiems žiniasklaidą, ryšių su visuomene specialistus ir imantiems kurpti skandalus, laimės valanda gali netrukti ateiti.

Ar G. Šapkaitė – Valuckienė fotografavosi nuoga? Ne, ji tik filmavosi meniniame filme, iš kurio buvo iškirpti internete klaidžioti ėmę kadrai. Dabar kaltę turėtų pajausti kiekvienas neatidavęs/neatiduosiantis savo balso tikrai kultūros puoselėtojai ir žinovei. Galbūt ji jau labai greitai įsitikins, kad jos bilietas – laimingas.

Šios loterijos laimėjimais jau džiaugiasi vyresniosios kartos artistai-politikai: Kauno miesto taryboje besidarbuojanti dainininkė Liveta Kazlauskienė ir humoristas Artūras Orlauskas nuo scenos į politiką taip pat įžengė vienu žingsniu.

Jūratė Ablačinskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top