Now Reading
A. Orlovos muzika – nuo Barenco jūros krantų iki didžiausių pasaulio miestų

A. Orlovos muzika – nuo Barenco jūros krantų iki didžiausių pasaulio miestų

A. Orlovos muzika – nuo Barenco jūros krantų iki didžiausių pasaulio miestų

Viena iš lietuviškos muzikos ambasadorių pasaulyje – dainininkė Alina Orlova – pirmąjį šių metų pusmetį vėl planuoja leistis į muzikines keliones po įvairius kraštus. Ką tik grįžusi iš vieno šalčiausių Europos taškų – Norvegijos šiaurės – dainininkė kraunasi lagaminus kelionei į Minską.

„Kelionės, ypač kai važiuojame į koncertus, leidžia pažvelgt į save, kūrybą ir aplinką naujai. Įdomi patirtis – kaip priima skandinavai, rusai, britai ar kaimynai latviai. Visur galiu pasimokyti “, – pasakojo Alina Orlova. Dainininkė intensyviai koncertuoja nuo praėjusių metų vidurio, kai Lietuvoje ir Rusijoje pasirodė jos antrasis albumas „Mutabor“ („Monaco production“ ir „Snigeri“), o Prancūzijoje – pirmasis CD „Laukinis šuo dingo“ („Fargo“). Sausio mėnesį dvi savaites atostogavusi Sicilijos saloje, dainininkė skuba į koncertines keliones.

Vasario pradžioje lietuvė pasirodė festivalyje „Barents spektakel 2011“, vykusiame viename atšiauriausių Europos taškų – Kirkenes mieste. Vietiniai šį miestą mėgsta pristatyti palyginimu. Nuo Norvegijos sostinės Oslo atstumas iki Kirkenes yra toks pat, kaip nuo Oslo iki Romos – viso 2500 kilometrų. Renginys „Barents spektakel 2011“ yra skirtas Barenco jūros regiono kultūrai – jame pasirodo žymiausi Norvegijos, Suomijos ir Rusijos muzikantai. Šiais metais Alina Orlova buvo vienintelė ne šio regiono atlikėja ir scenos viešnia. „Spaudžiant -26 laipsnių šalčiui, labai nustebino šiltas skandinavų priėmimas. Galbūt to nesitikėjau, skandinavai juk garsėja santūrumu. Galbūt dėl to, kad buvau vienintelė „užsienio“ atlikėja“, – įspūdžiais dalinosi Alina, pirmą kartą koncertavusi Norvegijos publikai.

Reportažas Prancūzijoje su Alina Orlova:

Šiandien Alina Orlova kraunasi lagaminą kelionei į Baltarusiją. Minske dainininkė pasirodymą surengs jau vasario 11 dieną, penktadienį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Alinos koncertų užsienyje grafikas iki rugpjūčio jau aiškėja. Pavasarį jos laukia Londone, Maskvoje, Sankt Peterburge, Rygoje. Vasarą keliausime į didžiausią Baltijos regione festivalį „Positivus“ Latvijoje. Liepos mėnesį – koncertai Prancūzijoje. Vienas įdomiausių koncertų ten – pasirodymas festivalyje „Les Nuits de Fourvière“ Lione. Šio festivalio programoje pernai puikavosi tokios pasaulinės žvaigždės, kaip „The xx“, Charlotte Gainsbourg, „Noah And The Whale“, Vanesa Paradis, Iggy Pop ir kiti,“ – pasakojo dainininkės vadybos kompanijos „Muzikos bomba“ direktorius Lauras Lučiūnas.

Lietuvoje artimiausiu metu Alina Orlova koncertuos Kaune – vasario 25 dieną Ryšių istorijos muziejaus salėje. Daugiau koncertų gimtinėje kol kas nėra suplanuota.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top