Now Reading
Ko tautiečius mokė V. Landsbergis Valstybės atkūrimo minėjime? (Foto)

Ko tautiečius mokė V. Landsbergis Valstybės atkūrimo minėjime? (Foto)

Ko tautiečius mokė V. Landsbergis Valstybės atkūrimo minėjime? (Foto)

Trečiadienį Lietuva paminėjo Valstybės atkūrimo dieną. Visuose šalies miestuose vyko renginiai, skirti pažymėti šiam svarbiam mūsų šalies istorijos ir nepriklausomybės momentui.

Vilniuje, Pilies gatvėje, susirinko minios žmonių tam, kad išgirstų europarlamentaro, buvusio Aukščiausios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko, Vytauto Landsbergio, žodžius. Pastarasis gausiai susirinkusius ne tik sveikino ir priminė vardus tų, kurie 1918 m. vasario 16 d. pasirašė tiek daug nulėmusį dokumentą, bet kartu ir ragino atsikratyti ydų, trukdančių kurti valstybę tokią, kokią iš tiesų norime matyti.

Europarlamentaras kalbėjo, kad „didžiausias deficitas, nuo kurio kenčiame – ne pinigų stygius, nes degtinei kiekvienas atranda, ne pigesnės šilumos, kad ir tokią žiemą, ne valdžios malonių pasiilgimas. Didžiausias deficitas Lietuvoje yra sąžinės stoka…”. Jis ragino piliečius nepasiduoti pigių, vienadienių malonumų pagundoms, kuriomis esame viliojami prieš rinkimus ir įsiklausyti į tai, ko iš tiesų mums reikia. 

Į minėjimą susirinko ne tik garbaus amžiaus patriotai, bet ir visa galybė jaunų šeimų bei paauglių. Jų neišgąsdino nė kaip reikiant spaudžiantis šaltukas – visi atidžiai klausėsi kalbėjusiųjų ir vieningai giedojo Lietuvos valstybės himną, o vakare susirinko į Gedimino prospektą, kur buvo uždegta šešiolika laužų.

Laikas.lt taip pat atsidūrė patriotiškai nusiteikusių piliečių tarpe ir savo skaitytojams paruošė fotoreportažą iš Vilniuje vykusio Vasario 16 – osios minėjimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O Jūs ten buvote?

Nuotr. Aistės Bimbirytės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top