Now Reading
„Ryži” strazdanoti išnyks iki 2060-ųjų ?

„Ryži” strazdanoti išnyks iki 2060-ųjų ?

„Ryži" strazdanoti išnyks iki 2060-ųjų ?

Kas sieja princą Harį, Nicolę Kidman, Aliną Orlovą, Napoleoną, Rose McGowan, Kate Winslet, Antonio Vivaldį, Lindsay Lohan ir Julią Roberts ?

Teisingai, jie – žymiausi raudonplaukiai, liaudyje dažnai vadinami „ryžais“. Mokslininkai sunerimę, kad maždaug po šimtmečio gatvėse sutiksime tik dažytaplaukius Pepės Ilgakojinės antrininkus.

Bauginanti genetinė prognozė

Genetinė mutacija, atsakinga už rusvaplaukių, blyškiaveidžių strazdanių netradicinį gymį, įvyko prieš kelis tūkstantmečius Šiaurės Europoje. Pasak genetikų, raudonplaukiai sudaro vos 2 proc. visos žmonijos populiacijos.

Mokslininkai pastebi, kad dėl globalizacijos ir laisvesnio seksualinių partnerių pasirinkimo, ugniaplaukiai strazdaniai gali išnykti iki 2060-ųjų! Kadangi recesyvinis kaštoninių plaukų, strazdanų ir blyškios odos genas yra nustelbiamas dominuojančių genų, tai net ir raudonplaukės poros vaikas gali būti šatenas, o ne „ryžas“.

Raudonplaukiai, vienykitės!

Išgirdę bauginančią žinią, viso pasaulio raudonplaukiai nusprendė vienytis, ėmė kurtis įvairios socialinės grupės, kviečiančios viso pasaulio „degančias galvas“ vienytis ir išsaugoti savo unikalią rūšį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip skelbia Facebook socialinė grupė „Save the Gene, Ride a Redhead!”, turinti daugiau nei pusantro tūkstančio gerbėjų, radonplaukiai turi gimdyti kuo daugiau vaikų.

Įdomūs faktai apie „ryžus” strazdanotus žmones:

  • Naujausi tyrimai Vokietijoje parodė, kad blondinės gali patirti daugiau džiaugsmo, tačiau raudonplaukės dažniau mylisi. Hamburgo lyčių tyrinėtojas, profesorius Werneris Habermehl`as išstudijavo kelių šimtų vokiečių moterų seksualinius gyvenimus ir suskirstė jas pagal plaukų spalvą. Profesorius teigia: „Raudonplaukių seksualinis gyvenimas yra žymiai aktyvesnis nei kitų moterų. Raudonplaukės turi dagiau seksualinių partnerių ir mylisi dažniau nei vidutinė moteris.“
  • Prieš kelerius metus Klyvlendo klinikoje, Ohajuje, apskaičiuota, kad ugniaplaukiai žmonės yra jautresni skausmui ir atsparesni anestezijai, kurios raudonplaukiams reikia 20 proc. daugiau nei tradicinio gymio pacientams.
  • Populiariausias mitas apie raudonplaukius: raudonplaukiai neturi sielų ir yra artimi vampyrų giminei, kadangi vengia rodytis saulėje. Stebėtina, bet apklausos Jungtinėse Amerikos Valstijose rodo, kad šiais absurdais tikima iki šiol.

Živilė Barkauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top