Now Reading
Lietuvai Eurovizijos konkurse Duseldorfe atstovaus Evelina Sašenko! (Video)

Lietuvai Eurovizijos konkurse Duseldorfe atstovaus Evelina Sašenko! (Video)

Lietuvai Eurovizijos konkurse Duseldorfe atstovaus Evelina Sašenko! (Video)

Kelias dienas iki Eurovizijos 2011 lietuviškojo finalo viešojoje erdvėje praskriejo iš lažybų punktų atkeliavusi žinia, jog žmonių nuomone, pirmoje vietoje atsidurs ir į Vokietijoje vyksiantį konkursą keliaus Evelina Sašenko, o garsiai dainininkei, galima sakyti, etatinei Eurovizijos atrankų dalyvei Rūtai Ščiogolovaitei vėl teks tenkintis amžinąja antra vieta.

Laimei, tariamas prakeiksmas nepasitvirtino, Rūtai atiteko trečia vieta, o antrąją vietą užėmė Linas Adomaitis.

Žiūrovų ir klausytojų (nes juk dainos konkursas) bei specialios komisijos nuomone, geriausiai šiemet Eurovizijos konkurse Duseldorfe atstovaus Evelina Sašenko.

Beje, už kūrybiškumą, profesionaliai sukurtą ir atliktą dainą LATGA-A 5 tūks. litų kuponu apdovanojo Liną Adomaitį, o Evelinai Sašenko įteikė 25 tūkst. litų čekį.

Visi kas stebėjo tiesioginį filmavimą LRT televizijos studijoje galėjo pastebėti į finalą išėjusių dalyvių jaudulį ir pastangas, jei ne laimėti kelialapį, tai bent surinkti kuo daugiau balsų už savo pasirodymą, kuriam akivaizdu, kad kai kurie įdėjo daug širdies ir prakaito.

Šiek tiek istorijos:

1994 m. Dubline vykusioje „Eurovizijoje“ Lietuva pasirodė pirmąjį kartą. Konkurse dalyvavo Ovidijus Vyšniauskas, kuris atliko dainą „Lopšinė mylimai“. Lietuva užėmė 25 vietą. Lenkai užėmė antrąją vietą. Jiems atstovavo Edyta Gorniak. Rusai buvo devinti, o estai – priešpaskutiniai. Nugalėjo airių duetas Paulas Harringtonas and Charlie`is McGettiganas su daina „Rock`N`Roll Kids“.

1999 m. „Eurovizija“ vyko Jeruzalėje, o mums atstovavo Aistė Smilgevičiūtė (daina „Strazdas“). Užimta 20 vieta. Ir vėl kur kas geriau sekėsi kaimynams. Estų duetas Evelin Samuel & Camille buvo šeštas. Lenkai rezultatų lentelėje mus lenkė dviem vietomis. Nugalėjo Švedijos atstovė Charlotte Nilsson su daina „Take Me To Your Heaven“.

2001 m. Kopenhagoje vykusioje „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo „Skamp“ su daina „You Got Style“. Lietuviai užėmė 13-ąją vietą. Šį kartą latviai bei lenkai užėmė už mus žemesnes vietas, o rusai buvo viena vieta aukščiau. Jiems atstovavo Lietuvoje populiari grupė „Mumij Trolj“, o nugalėjo estų duetas Tanelis Padaras & Dave`as Bentonas su daina „Everybody“.

2002 m. „Eurovizijos“ dainų konkursas vyko Taline. Čia dainavo Aivaras. Jis atliko dainą „Happy You“. Užimta priešpaskutinė 23 vieta. Paskutinė atiteko dar vienai scenos debiutantei Malenei Mortensen, atlikusiai dainą „Tell Me Who You Are“. Rusų „Premier Minister“ buvo dešimti, estai penkti. O nugalėti atėjo metas latviams. Marie N su daina „I Wanna“ užėmė pirmąją vietą.

2004 m. dainininkai rinkosi Stambule. Šį kartą „Eurovizijoje“ dalyvavo Linas ir Simona su daina „What Happened To Your Love“. Pirmą kartą buvo pakeistos taisyklės. Atsirado pusfinalis ir finalas. Linui ir Simonai patekti į finalą pritrūko tik dviejų pozicijų pusfinalio lentelėje. „Eurovizijos“ konkursą laimi charizmatiškoji Ruslana su daina „Wild Dances“. Šį kartą į pirmąjį dešimtuką nepatenka nei vieni iš mūsų kaimynų. Būtent dešimtukas garantuoja kelionę tiesiai į finalą kitais metais.

2005 m. Kijeve atėjo metas pasirodyti Laurai & „The Lovers“. Užimta paskutinė vieta pusfinalyje. Kijeve nugalėjo Graikijos atstovė Helene Paparizou, kadaise Eurovizijoje dainavusi duete „Antique“. Ji atliko dainą „My Number One“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2006 m. Atėnuose atėjo „LT United“ triumfo metas, kai su daina „We Are The Winners” lietuviai užėmė rekordinę šeštąją vietą ir pateko į kitų metų konkurso finalą. Žurnalistų numylėtiniai „LT United“ įrodė, kad lietuviai turi ne tik gerą humoro jausmą, bet ir charizmatiškus bei talentingus atlikėjus. Rusijos žvagždė Dima Bilanas su daina „Never Let You Go” liko antrojoje vietoje, o laimėto kostiumuotieji suomiai „Lordi” su daina „Hard Rock Hallelujah”.

2007 m. Helsinkyje „4 Fun“ su lyrine balade „Love or leave“ liko 21-i. Triumfavo Pietų ir Rytų Europa: Serbijos atstovė Marija Šerifovič su lyrine balade „Molitva“ nugalėjo, o ekstravagantiškasis Ukrainos atstovo Verkos Serdučkos pasirodymas sukėlė nemažai diskusijų. Toliau išsirikiavo Rusija, Turkija, Bulgarija bei Baltarusija. Taigi kitais metais lietuviams teks kautis pusfinalyje Serbijos sostinėje Belgrade.

2008 m. Belgrade vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvos atstovas Jeronimas Milius su balade „Nomads in the Night“ į finalą nepateko. Europą pavergė Rusijos atstovas Dima Bilanas su daina „Believe“.

2009 m. Rusijoje vykusiame konkurse Lietuvai atstovavo Sasha Son(g), jo daina pateko į finalą, tačiau užėmė 23 vietą iš 25. Į Norvegiją kitais metais pakviečia charizmatiškasis Alexanderis Rybakas.
2010 m. į Oslą išsiunčiame vaikinus su žėrinčiomis kelnaitėmis – grupę „Inculto“, tačiau vėlgi likome nesuprasti. Laimėtojos titulą pelni Vokietijos atstovė.

Įdomu: kiekvienais metais vos tik išrenkame atstovą į tarptautinį dainų konkursą imame svarstyti, o kas bus, jei mes laimėsim… Vis dar viliamės įrodyti Europai, kad esame daininga tauta, tačiau gal svarbiau išties tokiais būti ir tuo mėgautis, nei graužtis ir piktintis po kiekvieno lietuvių nepasisekimo. Kaip ten bebūtų, linkime kuo didžiausios sėkmės Evelinai Sašenko Vokietijoje!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top