Now Reading
Šiandien prasideda visuotinis gyventojų ir būstų surašymas

Šiandien prasideda visuotinis gyventojų ir būstų surašymas

Šiandien prasideda visuotinis gyventojų ir būstų surašymas

Kovo – gegužės mėn. visoje šalyje prasideda visuotinis gyventojų ir būstų surašymas. Tai svarbus įvykis, pasikartojantis tik kas dešimt metų, praneša Statistikos departamentas.

Pirmą kartą gyventojai galės patys susirašyti elektroniniu būdu. Užpildyti surašymo lapą bus galima kovo 1–14 d. adresu www.esurašymas.lt

Užpildyti surašymo lapą nesudėtinga, dalis gyventojo ir jo būsto duomenų yra pateikta iš pagrindinių valstybės registrų.

Susirašyti reikia savo nuolatinės gyvenamosios vietos adresu. Jis nebūtinai turi sutapti su deklaruota gyvenamąja vieta.

Vienu metu surašomi visi būsto gyventojai. Pateikiant kito asmens duomenis, reikia žinoti jo asmens kodą. Duomenis galima tikslinti viso elektroninio surašymo metu.

Statistikos departamentas kviečia susirašyti el. būdu, nes tai saugu, patikima, šiuolaikiška ir patogu.

Elektroniniu būdu nesusirašiusius gyventojus nuo balandžio 5 d. iki gegužės 9 d. lankys surašinėtojai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Surašymo sėkmė priklauso nuo mūsų visų. Nelaukime surašinėtojo – susirašykime patys ir paraginkime tai padaryti savo draugus ir pažįstamus.

Lietuvos darbo biržos interneto svetainėje taip pat yra įdėtas surašymo reklaminis skydelis, kur lankytojai gali susipažinti su Statistikos departamento teikiama informacija apie visuotinį gyventojų surašymą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top