Now Reading
Jaunųjų Europos talentų kino stovykloje – du lietuvės projektai

Jaunųjų Europos talentų kino stovykloje – du lietuvės projektai

Jaunųjų Europos talentų kino stovykloje – du lietuvės projektai

Vasario mėnesį vykusiame 61-jame Berlyno kino festivalyje „Berlinale 2011“ jauniems kino profesionalams surengtoje mokymų programoje „Berlinale Talent Campus“ dalyvavusi lietuvių režisierė Jurga Zabukaitė pristatė net du savo projektus – eksperimentinį filmą „Chrysalis“ ir interaktyvų meninį projektą “MyNetwork” apie kino industrijos dalyvius.

Pastaruoju metu Prancūzijoje dirbusi jaunosios lietuvių kino kartos režisierė J. Zabukaitė Berlyne pristatė trumpametražę 16mm kino juostą „Chrysalis“ (iš lot. k. „leliukė“). Tai eksperimentinė biografinė juosta apie moters emancipaciją.

Tuo tarpu festivalyje parengtas reportažas „MyNetwork“ pasakoja apie kino festivaliuose verdančią kasdienybę. Reportaže su lengva ironija kvestionuojamas bendradarbiavimas masinėse kino industrijose. Pasak autorės, desperatiškas kontaktų rinkimas yra visų kino festivalių kultūros dalis, o interaktyvaus projekto kuriama įtampa geriausiai jaučiama būtent patiems jo dalyviams. Elektroninis laikrodis „MyNetwork“ projekto tinklalapyje rodo aktyvius jo dalyvius ir skaičiuoja festivalio metu surinktus kontaktus.

„Festivalio metu sukaupti kontaktai įgavo naujus žaismingus identitetus ir pakeitė nusistovėjusią hierarchijos tvarką, – pasakoja J. Zabukaitė, – Šio projekto tikslas – surinkti kuo platesnį „žvaigždyną“, tarp dalyvių įžiebti vojerizmą, kad šie ieškotų išrinktųjų interneto paieškos sistemose ir stengtųsi patys pakliūti tarp jų. Tokiu būdu atsiskleidžia įvaizdžių įtakos galia. Dalyvių fotografijos su pakeistais identitetais kuria naujus stereotipus, kuriais nesistengiama nei įtikinti, nei kritikuoti, tik užfiksuoti šiuo metu industrijoje esamas politines, socialines ir psichologines tendencijas“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į mokymų platformą „Berlinale Talent Campus“ šiemet buvo atrinkti 350 jaunieji kino talentai iš viso pasaulio. Tarp jų šiais metais buvo net trys lietuviai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top