Now Reading
Kaziuko mugė Vilniuje – skanu, gražu ir originalu (Foto)

Kaziuko mugė Vilniuje – skanu, gražu ir originalu (Foto)

Kaziuko mugė Vilniuje - skanu

Nuo penktadienio Vilniuje šurmuliuja Kaziuko mugė, kuri lankytojus džiugina ne tik tautodailininkų ir liaudies meistrų darbais, bet ir „Aukštaičių dienų” kultūrine programa, kurią mugės lankytojams dovanoja visos Aukštaitijos miestai ir rajonai. O po mugės uždarymo Rotušės aikštėje sekmadienį bus švenčiamos ir Užgavėnes.

Kaziuko mugė užima plotą nuo Seimo rūmų ir eina per visą Gedimino prospektą, T. Vrublevskio, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio gatvėmis iki Tymo kvartalo ir Pilies gatve iki Rotušės aikštės.

407 kartą vykstančioje Kaziuko mugėje veikti tikrai yra ką – ne tik apsipirkinėti, bet ir pabendrauti su amatininkais, paragauti lietuviškų patiekalų, Lukiškių aikštėje pačiuožinėti ant nemokamos čiuožyklos ar netgi…išsimainyti nereikalingus drabužius ar knygas „Mainų spintoje”.  Ši „spinta” įsikūrė Lukiškių aikštėje, kurioje šeštadienį savo kūrybą rodė jaunimas, ten rengiantis „Alternatyvią Kaziuko mugę”. O nusibodusiems apsipirkinėti puikią alternatyvą siūlė stalo futbolo stalai, kaškių turnyras…

Pamiršome paminėti teatralizuotos karnavalines Kaziuko mugės eitynes, mėgėjų meno kolektyvų pasirodymus….visko turbūt ir nesurašysime, o nespėjusiems atidundėti iki Vilniaus centro primename, kad mugė baigiasi šiandien, tad laiko dar yra. Programą rasite čia.

Laikas.lt
Fot.  Rasa Barčaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt