Now Reading
Britanija nusileido Vokietijai populiariausių tautų sąraše

Britanija nusileido Vokietijai populiariausių tautų sąraše

Britanija nusileido Vokietijai populiariausių tautų sąraše

Britai įvardyti kaip antra populiariausia tauta pasaulyje. Kovoje dėl pirmos vietos „BBC World Service“ sudarytame sąraše britus nugalėjo vokiečiai. Praėjusiais metais Britanija buvo atsidūrusi trečioje pozicijoje.

Pasaulyje populiariausių tautų sąrašas buvo sudarytas visame pasaulyje apklausus beveik 29 tūkst. žmonių, kurių paprašyta įvertinti teigiamą ir neigiamą šešiolikos didžiųjų tautų įtaką. Teigiamai apie britus šiais metais pasisakė 58 proc. apklaustųjų. Pernai ši dalis siekė 53 proc. Neigiamai atsiliepė dviem procentais mažiau – 17 proc. žmonių.

Apklausoje dalyvavo žmonės iš 27 pasaulio šalių, tik Pakistano ir Meksikos atstovai apie britus kalbėjo daugiausia neigiamai. Teigiamiausiai apie britus kalbėjo amerikiečiai, iš kurių net 80 proc. buvo susidarę gerą nuomonę. Nuo amerikiečių neatsiliko australai (79 proc.) ir kanadiečiai (beveik 70 proc.).

Verta paminėti, kad prasčiausios nuomonės susilaukė irakiečiai: 59 proc. apklaustųjų neigiamai atsiliepė apie šią tautą, ši dalis per metus padidėjo trimis procentais. Šiaurės Korėjos neigiamas vertinimas padidėjo 6 proc. – iki 55 proc., o Pakistano 5 proc. – iki 56 proc.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top