Now Reading
„Nouvelle Vague“ balsas M.Pain: „Man patinka perdainuoti kitų dainas“ (Interviu)

„Nouvelle Vague“ balsas M.Pain: „Man patinka perdainuoti kitų dainas“ (Interviu)

„Nouvelle Vague“ balsas M.Pain: „Man patinka perdainuoti kitų dainas“ (Interviu)

Už keleto savaičių Lietuvoje koncertuos viena iš garsios prancūzų grupės „Nouvelle Vague“ vokalisčių – Melanie Pain, kuri klausytojams pristatys save kaip solo dainininkę.

2009 metais „Nouvelle Vague“ jau lankėsi Lietuvoje kartu su M.Pain ir viename sostinės klube surengė išties įspūdingą pasirodymą, kurio metu skambėjo pasaulyje juos išgarsinę coveriai, bes būtent naujai perdarytos senos dainos labiausiai išgarsino „Nouvelle Vague“. Tais pačiais metais M.Pain sėkmingai išleido solinį albumą „My Name“ ir šiuo metu koncertuoja tiek su „Nouvelle Vague“, tiek kaip solo atlikėja su savo suburta muzikantų grupe.

O mes domimės, ką pamatysime ir išgirsime M.Pain koncerto Lietuvoje metu, kodėl dainininkė nusprendė pradėti savo solo karjerą etc. Tai tik keletas klausimų, į kuriuos išskirtiniame interviu Laikas.lt atsakė M.Pain.

Dainuoji „Nouvelle Vague“, tačiau tuo pačiu keletą metų koncertuoji ir kaip solo atlikėja. Kaip sekasi suderinti šias dvi veiklas?

Daugybė žmonių mane pastebėjo dainuojančią „Nouvelle Vague“ ir keletas menininkų pasiūlė savo dainas, kurias aš galėčiau dainuoti kaip savarankiška atlikėja. Tai mane labai sujaudino ir natūraliai atsirado asmeninis dainų repertuaras. Visas šis procesas pasirodė labai natūralus ir esu dėkinga, kad turiu galimybę koncertuoti savarankiškai.

Kuo skiriasi Melanie Pain nuo Melanie Pain, dainuojančios „Nouvelle Vague“? Skiriasi muzikos stilius, melodija?

Melanie Pain koncertuodama dažniau bendrauja su publika…Tačiau mano dainavimas išliko toks pat ir aš neišradinėju naujo „charakterio“, stengiuosi būti savimi tiek kaip solo atlikėja, tiek kaip „Nouvelle Vague“ vokalistė. Vadovaujuosi intuicija ir stengiuosi pagauti tinkamas akimirkas. Galiu dainas rašyti bet kur, būdama viena ar su draugais, angliškai ar prancūziškai, pop muzikos formate ar netgi kabaretui.

„Nouvelle Vague“ išgarsėjo įvairių grupių dainų perdirbiniais. Kokia perdaryta daina tau pačiai mieliausia ir kuri, netgi, stipriai pralenkia originalą?

Mano mėgstamiausias „Nouvelle Vague“ coveris – „Tuxedomoon” daina „In a manner if speaking“. Manau, kad mūsų perdirbinys yra netgi geresnis, nei originalas, nes jame daug aiškiau suvoki dainos žodžių prasmę.

 Kokias senas dainas norėtum (ar dainuoji) perdainuoti savo koncertuose ir ką jose atrastum (atrandi) naujo?

Savo solo koncertuose atlieku keletą coverių, nes man labai patinka perdainuoti kitų dainas. Tai suteikia galimybę senose dainose atrasti naujas emocijas. Atlikdama tiek Marilyn Monroe, tiek savo draugų grupės „Phoebe killdeer“ dainas jaučiuosi gerai, nes jos labai tinka prie mano muzikos ir koncertų atmosferos.

Kokie muzikantai tavo kūrybai padarė didžiausią įtaką?

Nickas Cave’as, The Smiths, Pj Harvey, Nina Simone, Harry Nilssonas, Bonnie Prince Billy, Cat power, Feist ir daugybė kitų.

Turbūt daugeliui įstrigo „Nouvelle Vague“ dainos „Dance with me“ klipas, kuriame paimta šokio scena iš Jean-Luc Godardo filmo „Bande a part“. Daina taip organiškai įsiliejo į klipą, kad daugeliui net nekilo abejonių, kad tokia ir buvo originali daina, pagal kurią filme aktoriai šoko. Ar neteko pastebėti, kad per koncertus, atliekant šią dainą, žiūrovai bando pakartoti klipo judesius?

Ne, bet norėčiau, kad jie taip šoktų! Tai būtų nuostabu! Man labai patinka ši filmo scena, joje vaidinantys aktoriai, jų drabužiai ir šokis yra tobuli.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Koks tavo mėgstamiausias filmas, ir kokiam norėtum sukurti garso takelį? Arba bent jau įamžinti vieną filmo momentą dainoje?

Mano mėgstamiausias filmas ir jo garso takelis – „Midnight cowboy“, kuriame vaidina Johnas Voightas ir Dustinas Hoffmanas. O teminė filmo daina „Everybody s talking“ yra viena geriausių kada nors parašytų dainų. O jei norėčiau pati sukurti filmo garso takelį, pasirinkčiau bet kokį Michelio Gondry filmą.

Kokie tavo ateities planai?

Planuoju išleisti antrą albumą. Jis šiuo metu man yra pats svarbiausias užsiėmimas.

Lietuvoje koncertavai prieš keletą metų kartu su „Nouvelle Vague“. Kovo pabaigoje į Vilnių vėl sugrįši kaip solo atlikėja. Ką pamatys Lietuvos žiūrovai koncerte, kokias dainas išgirs?

Pristatysiu savo pirmąjį albumą, kurio dainas kartu su dviems puikiais muzikantais atliksiu išties intymiai. Su savo gitaristu ir pianistu bendradarbiaujame jau keletą metų ir stengiamės kiekvieną kūrinį atlikti kaip mažą istoriją su unikalia atmosfera ir tuo pačiu palikti vietos žiūrovų emocijoms. Ir, žinoma, mane apšildys nuostabios grupės – BaliMurphy (Belgija), Paul et Louise (Prancūzija).

Ačiū už interviu ir labai lauksime M.Pain koncerto, kuris vyks kovo 25 diena, 19:00 val. Šokio teatre.

Rasa Barčaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top