Now Reading
Lietuviai viename koncerte išvys du muzikos grandus – Kenny G ir Maiklą Boltoną

Lietuviai viename koncerte išvys du muzikos grandus – Kenny G ir Maiklą Boltoną

Lietuviai viename koncerte išvys du muzikos grandus – Kenny G ir Maiklą Boltoną

Birželio 30 d. Lietuvos gyventojai turės unikalią galimybę „Siemens“ arenos scenoje Vilniuje drauge išvysti du prestižinių „Grammy“ apdovanojimų laimėtojus – geriausią pasaulyje saksofonistą Kenny G bei baladžių virtuozą Maiklą Boltoną (Michael Bolton).

Pirmą kartą Lietuvoje apsilankysiantys atlikėjai klausytojus džiugins naujausiais ir jau klasika tapusiais hitais.

„Mums labai pasisekė, kad šie jau legendomis tapę atlikėjai savo įtemptame koncertų grafike turėjo tą pačią laisvą dieną ir sutiko surengti bendrą koncertą Lietuvoje. Nors Kenny G ir Maiklas Boltonas nuo seno pažįstami ir kartu yra dirbę ne kartą, koncertinius pasirodymus paprastai jie rengia atskirai. Tad Lietuvos klausytojai turės unikalią galimybę scenoje pamatyti iš karto du „Grammy“ laureatus“, – sako „SEVEN live“ generalinis direktorius Juras Vėželis.

Koncerto metu Kenny G pristatys naujausio savo albumo „Heart and Soul“ melodijas. Šis albumas jau dabar apibūdinamas kaip atlikėjo kūrybinio kelio kulminacija, o paties Kenny G nuomone, naujasis itin kruopščiai pusantrų metų kurtas „Heart sand Soul“ puikiai atspindi jo esybę, turi sielą ir yra parengtas pagal R&B stiliaus muzikos ritmus.

„Grammy“ apdovanojimo laimėtojas amerikietis Kenny G yra vienas populiariausių atlikėjų, kurio albumų visame pasaulyje parduota jau daugiau nei 75 mln. Saksofonistas yra pirmoje topų vietoje pagal pirmą vietą užėmusių albumų skaičių – iš viso 14. Jam priklauso ir atlikėjo, kurio kūriniai ilgiausiai išsilaikė topų viršūnėje, titulas.

Kenny G per savo beveik 30-ies metų muzikinę karjerą jau išleido 23 albumus. Klasika tapęs džiazmeno albumas „Breathless“ yra perkamiausias instrumentinės muzikos albumas istorijoje, o kalėdinis albumas „Miracles“ – tapo labiausiai perkamu kalėdiniu albumu. Be to, jam priklauso ne tik daugybė auksinių ir platininių albumų, bet ir pelnytas „Grammy“ apdovanojimas bei 16 „Grammy“ nominacijų, Amerikos muzikos apdovanojimų trofėjai. Jam teko dirbti su tokiomis žvaigždėmis kaip Whitney Houston, Aretha Franklin ir kt.

Savo pasiekimais scenoje Kenny G nenusileidžia ir Vilniuje į sceną drauge lipsiantis dainų autorius ir atlikėjas Maiklas Boltonas, kuriam žurnalas „People“ suteikė seksualiausio 50-mečio titulą. Per savo karjerą Maiklas Boltonas išleido 17 albumų ir jau pardavė per 53 mln. įrašų, pelnė 2 „Grammy“ apdovanojimus, 6 kartus lipo ant Amerikos muzikos apdovanojimų pakylos kaip laureatas ir turi savą žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje. Kaip dainų autoriaus jo laimėjimų ir pelnytų apdovanojimų sąrašas taip pat solidus.
Maiklas Boltonas koncertavo su tokiomis muzikos legendomis kaip Luciano Pavarotti, Ray Charles, Placido Domingo, Seal, dainas kūrė drauge su Bob Dylan bei parašė hitus Barbrai Streisend, Cher, „KISS“, Kanye West, Markui Anthony, Kenny G ir daugeliui kitų. Visame pasaulyje jis puikiai atpažįstamas iš pačias sielos gelmes suvirpinančio balso, skvarbių dainų tekstų, savito stiliaus ir neišblėstančio žavesio. Daugeliui puikiai pažįstamos klasika tapusių dainų „How I am supposed to live without you“, „Said I loved you… but I lied“, „Don‘t tell me it‘s over“, „This is the way“ melodijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bilietus į šių dviejų grandų koncertą nuo kovo 24 d. platins „Tiketa“. Išankstinė prekyba bilietais „Tiketa“ klubo nariams prasidės jau nuo kovo 22 d. Kadangi koncertui bus paruoštas sėdimas parteris, planuojama parduoti tik apie 8 tūkst. bilietų.

Kenny G ir Maiklo Boltono koncertą Vilniuje organizuoja didžiausia šalyje pramogų verslo kompanijų grupė „SEVEN Entertainment“, vienijanti įvairiose pramogų srityse pirmaujančias Lietuvos bendroves, kurios užsiima arenų valdymu, renginių organizavimu ir bilietų platinimu.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top