Now Reading
Ispanų futbolininkai: „Kauno stadionas primena purvinas aikšteles, kuriose žaisdavome vaikystėje“

Ispanų futbolininkai: „Kauno stadionas primena purvinas aikšteles, kuriose žaisdavome vaikystėje“

Ispanų futbolininkai: „Kauno stadionas primena purvinas aikšteles

Po šeštadienio pergalės draugiškose rungtynėse prieš Lenkiją rezultatu 2:0, Lietuvos rinktinės jau šį antradienį, kovo 29 dieną, lauks atrankos į Europos čempionato finalinį etapą rungtynės su pasaulio futbolo čempionais ispanais. „Reuters“ praneša, jog ispanams didžiausią nerimą kelia prasta vejos būklė Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione.

Prieš antradienio atrankines rungtynes Ispanijos komanda nerimauja, kad jų pergalės „traukinys“ įklimps Kauno stadiono purve ir daugiausia suka galvą dėl šio stadiono būklės bei galimų Lietuvos rinktinės gynybinių taktikų.

Pasaulio ir Europos čempionai ispanai yra I grupės lyderiai, turintys 12 taškus iš tiek pat galimų po keturių rungtynių; paskutiniosiose rungtynėse penktadienį jiems namuose pavyko išplėšti pergalę iš pirmajame kėlinyje pirmavusios Čekijos, rezultatu 2:1.

Į Lietuvą jie atvyksta sunerimę dėl S. Dariaus ir S. Girėno stadiono, kuriame po šaltos žiemos yra mažai žolės. Andresas Iniesta, Ispanijai pergalę praėjusių metų pasaulio čempionato finale atnešusio įvarčio autorius, sakė: „Iš to, ką matėme nuotraukose, jis primena purvinas aikšteles, kuriose žaisdavome vaikystėje. Žaisti ar ne – spręsti ne mums, tai nutars teisėjas ir UEFA. Aišku, tai nėra pačios geriausios sąlygos, bet jei turėsime žaisti, būsime pasiruošę“.

Praėjusį spalį Ispanija įveikė Lietuvą 3-1 Salamankoje, tačiau turėjo įdėti nemažai pastangų, kad įveiktų svečių gynybą: visi trys įvarčiai buvo įmušti antrajame kėlinyje. „Tai komanda, kuri prie tavęs prilimpa ir neleidžia atsikvėpti“, sakė Iniesta. „Jie ginasi giliai, kaip įprasta daugybei komandų dabar. Mes žaisime ne namie, sąlygomis, kurios galbūt nėra geriausios… Bus sunku“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sprendimas dėl aikštelės turėtų būti priimtas antradienį, pranešė Lietuvos futbolo federacija. Šalies komanda, grupėje užimanti ketvirtąją vietą su keturiais taškais po trejų rungtynių, tame pačiame stadione penktadienį draugiškame mače rezultatu 2:0 įveikė lenkus, naudodama sistemą, kurią vyr. treneris Raimondas Žutautas ketina panaudoti ir prieš ispanus. „Penktadienį komanda puikiai vykdė žaidimo planą, kontratakuodama kraštais“, – telefonu „Reuters“ sakė R. Žutautas. „Ypatingos motyvacijos rungtynėms prieš Ispaniją mums nereikia, gana ir to, kad mes žaisime prieš pasaulio čempionus. Būtume patenkinti pergale arba lygiosiomis, bet nebūsime labai nusivylę, jei pralaimėsime“.

Parengė Martynas Gedvila

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top