Now Reading
Artėjant Motinos dienai – naujas konkursas „Laimėk fotosesiją Mamai”

Artėjant Motinos dienai – naujas konkursas „Laimėk fotosesiją Mamai”

Artėjant Motinos dienai - naujas konkursas „Laimėk fotosesiją Mamai”

Laikas.lt pamažu artėjant Motinos dienai (kuri švenčiama pirmą gegužės savaitgalį) skelbia konkursą, kurio metu galėsite siųsti šauniausias savo mamos nuotraukas ir aprašymus, kodėl Jūsų mama pati geriausia.

O konkurso nugalėtoja laimės išties gražų prizą – profesionalią fotosesiją, kurią atliks studija „Idėja“ su fotografu Dainiu Suckeliu priešakyje. Laikas.lt kalbina fotografą apie jų darbą ir būsimą fotosesiją:

Kaip susidomėjote fotografija ir kaip viskas peraugo į studiją „Idėja“?

Dar mokydamasis mokykloje džiūgavau įleidžiamas į savo draugų vyresnių brolių fotolaboratorijas, taip vadinamuss „tamsiukus“. Tai, ką mačiau ir išmokau, nebuvo veltui. Žinios buvo panaudotos tarnaujant Tarybinėje armijoje, kurioje teko ne tik fotografuoti su gauta iš pogrindžio „CMEHA 8“ bendražygius, bet ir kurį laiką būti bataliono fotografu, naudotis turima įranga bei mūsų pačių sukurta fotolaboratorija, naktinėti „kepant“ nuotraukas. Gal todėl mano „ginklų arsenale“ vis daugiau juostinių žaisliukų. Vėliau fotografija iš gyvenimo nebuvo pabėgusi, bet ji nebuvo komercinė. Sutikęs architektę Jolitą Petrusevičiūtę, kuri taip pat domėjosi ir fotografavo, mums bendraujant ir diskutuojant apie fotografiją ji pasiūlė įkurti fotostudiją.  Taip gimė „Studija Idėja“, o po kurio laiko Jolita tapo mano žmona.

Kokie fotografai ten dirba?

Studijoje „Idėja” be manęs ir Jolitos, kuri šiuo metu augina mūsų sūnų ir yra retas svečias, dalyvauja kolega fotografas Linas Jankauskas, asistuoja ir pats kuria savo darbus Santas Mankevičius. Taip pat turime kūrybingą ir savo srities meistrę – visažistę Jurgitą Globytę. Studijoje apsilanko, ja pasinaudoja ir kiti fotografai, su kuriais bendraujame.

Dažnai žmonės bijo eiti fotografuotis, nes yra susikaustę. Ką patartumėte žmonėms fotosesijos metu? Kaip atsipalaiduoti?

Rezultatas yra svarbu ne tik modeliams, bet ir fotografams, kadangi mes visi esame kažkiek priekabūs ir didžioji dauguma savikritiški, todėl „bele kaip“ netiks.  Laikas.lt fotosesijos konkurse dalyvaujančioms mamoms galiu patarti palikti savikritiką ir baimę už borto ir noriu priminti tik vieną dalyką, kad tai, kaip Jūs atrodote šiandien, rytoj jau to nebus. Tas faktorius mus visus, net ir tuos, kurie sakosi nemėgsta fotografuotis, turėtų bent kartą atvesti juos į profesionalią fotostudiją. Joks video darbas ar kiti panašūs dalykai nepakeis fotografijos įvairiausiais gyvenimo periodais, fotografija su mumis jau keli šimtmečiai ir jokios naujausios technologijos jos neišstūmė ir nemanau, kad išstums. Buitinė fotografija tokia ir liks, nes ji – buitinė, ir pasimes tarp kelių dešimčių-šimtų turimų nuotraukų, o profesionaliai atliktos fotosesijos rezultatai turės didesnę išliekamąją vertę.

Ar ilgai bendraujate su modeliais prieš juos fotografuodami?

Viskas priklauso nuo situacijos, nuo fotosesijos tipo, kam ji skirta ar tai reklaminė, ar asmeninė. Jei kalbėtume apie pastarąją tai iki pačios fotosesijos starto pradžios nuo pusvalandžio iki valandos, t.y. kol modelis sėdi prie makiažo stalo. Natūralu, kad šio laiko mažai, kad pažinti žmogų, bet sužinoti jo lūkesčius, sužinoti ką jis mėgsta tikrai pakanka. Esam paprasti, komunikabilūs žmonės, todėl bendravime problemų neturime ir šiaip neturime.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laikas.lt artėjančios Motinos dienos proga savo skaitytojams dovanos Mamos fotosesiją, kurią darysite Jūs. Papasakokite, kaip ir kur vyks fotosesija, kiek laiko užtruks, ar ji pati turės pasidaryti makiažą, ar tuo pasirūpinate Jūs?

Visko gali būti, kad laimėtoja Mama pasiūlys tai, kaip ji pati norėtų įgyvendinti savo idėjas. Nesame tikri, kad fotosesija būtinai turi vykti Studijoje Idėja. Bet jei tai vyks fotostudijoje tuomet Mama turės būti pasirengusi praleisti drauge su mumis apie tris valandas. Jos laukia ne tik geras laikas, kurio metu bus fotosesija, profesionalus makiažas, bet ir drauge pakelsime vyno taures už visas pasaulio mamas. Po fotosesijos sutartu laiku jai bus perduotas apipavidalintas CD su retušuotomis, paruoštomis spaudai nuotraukomis iš kurių 5-ios bus atspausdintos ant išskirtinio A4 formato fotopopieriaus.


O dabar apie patį konkursą. Iki gegužės pirmo sekmadienio siųskite Mamos gražiausią nuotrauką ir trumpą aprašymą, kodėl mylite savo Mamą. Dėmesio! Nuotraukas ir aprašymus siųskite Laikas.lt konkursų rubrikoje.

Motinos dieną iš trijų daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukusių Mamų  fotostudijos „Idėja”  fotografas Dainius Suckelis išrinks vieną nugalėtoją, kuriai ir atiteks ši šauni dovana.

Sėkmės!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top