Now Reading
Lietuvio veidas„Facebooke“: linksmas, perkantis, bet išrankus

Lietuvio veidas„Facebooke“: linksmas, perkantis, bet išrankus

Lietuvio veidas„Facebooke“: linksmas

Lietuviškus „Facebook“ topus sudaranti Veidaknygė.lt apie šio socialinio tinklo lankytoją žino beveik viską. Kas mes, kiek draugų turime, kur dažniausiai landžiojame ir kiek nuotraukų esame sudėję į albumus. Į visus šiuos klausimus ir atsakysime.

Tarp Europos Sąjungos valstybių Lietuva – daugiausiai turinti „Facebook“ lankytojų šalis (48 proc.), lyginant su visais interneto vartotojais. Šiuo socialiniu tinklu naudojasi kas trečias estas, kas ketvirtas lenkas ir kas šeštas latvis.

Lankomiausi puslapiai

Veidaknygė.lt iš viso užregistruota daugiau nei 2 tūkstančiai „Facebook“ puslapių, kurie suskirstyti į 50 kategorijų. Jie jau spėjo pritraukti 10 mln. fanų. Per 100 tūkstančių fanų šiuo metu turi 6 puslapiai. 

Patys populiariausi socialiniame tinkle – kino internetu tinklapis Filmai.in ir TV laidos „Dar pažiūrėsim“ puslapis. Trečioje vietoje – gyvenimiškos „Mokslo įdomybės“, kuriose atrasi kone patarimus – kaip turi atrodyti tikro vyro šaldytuvas, kaip iš toli atpažinti blondinę ar kokius įmantrius sprendimus pritaikyti paprastuose daiktuose. Nuo šių nedaug atsilieka šuoliais fanus auginanti „Lietuviška muzika!“ ir „Aš myliu savo mamą“, kuriame rasite daugybę patarimų kaip pradžiuginti šį mylimą žmogų. Šešti tope, kaip ir priklauso, yra 100 tūkstančių gerbėjų subūręs radijo laidos „Radistai“ trejetukas – Rolandas Mackevičius, Jonas Nainys ir Justinas Jankevičius.

Kiekvienam savas

„Facebook“ lankytojai radijo stočių puslapius mėgsta labiau už televizijų, žurnalų, laikraščių ar interneto naujienų.  Laikas – įdomus ir gyvas jau patenka tarp dešimties lankomiausių tinklapių puslapių ir šiuo metu turi daugiau nei 48 tūkstančius gerbėjų.

Populiariausi plunksnos meistrai – Juozas Erlickas, Antanas Škėma ir Tekstai.lt

Populiariausios interneto parduotuvės – Pirk.lt – Spalvingam gyvenimui, Kasdien nauja akcija, Apsimoka pirkti.

Daugiausia moterų batus ir rūbus linkusios rinktis Pigūs rūbai internetu, Dievinu botus ir Mano drabužiai, taip pat diskutuoti ir tartis – Kas madinga šiais metais, Tarp mūsų mergaičių.

Vyrai lanko Įdomūs faktai apie moteris, Pupą uogą, dalyvauja seksualiausių merginų rinkimuose.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tautietis veidrodyje

Lietuvos moterų socialiniame tinkle užsiregistravę daugiau nei vyrų – atitinkamai 54 proc. ir 46 proc. Jos dažniausiai „like’ina“ puslapius ir atsisiunčia daugiausiai programėlių. Daugiausiai besilankantys prisistato kaip vieniši arba santykių nenurodo, nors išsiskyrusius, našlius, atvirus pasiūlymams ir turinčius komplikuotų santykių vartotojus smarkiai lenkia draugaujantys, susižadėję ir susituokę.

Iki 1 val. per dieną „Facebooke“ užtrunka 43 proc. apklaustųjų, nuo 1 iki 3 val. per dieną „išbūna“ kas trečias, o kas ketvirtas socialiniame tinkle praleidžia daugiau nei 3 val. per dieną. Kiekvienas lietuvis vidutiniškai turi 206 draugus (pasaulio vidurkis – 130), yra įkėlęs 1 vaizdo įrašą ir 99 nuotraukas, o pažymėtas („užtagintas“) 67 nuotraukose.

Didžiausią lankytojų dalį sudaro studentai – 18-24 metų amžiaus, dvigubai mažiau vartotojų yra 13-17 metų ir 25-34 metų amžiaus.

O kiek laiko „Facebooke“ praleidžiate Jūs ir kokius puslapius dažniausiai žiūrite?

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top