Now Reading
Kino centre „Garsas“ – tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“

Kino centre „Garsas“ – tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“

Kino centre „Garsas“ – tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną

Ilgai laukta naujiena – jau artėja tarptautinis filmų festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį“! Visus gero kino mylėtojus maloniai kviečiame į įspūdingą festivalio atidarymą balandžio 8 d. 18 val.

Jus džiugins Panevėžio pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, džiazo atlikėjai, vakaro programoje net septyni puikūs filmai. Žiūrovai turės galimybę gyvai pabendrauti su filmų kūrybinėmis grupėmis. Ištvermingiausiųjų lauks naktipiečiai ir viliojantis pilvo šokis.

Festivalio programą sudaro dvi dalys – „Požiūris“, skirta suaugusiems, ir „Pažadinti žvilgsniai“, skirta vaikams ir jaunimui. Šiemet „Požiūrio“ auditorijai skiriame net 14 puikių Lietuvos ir Europos kino filmų, tarp kurių net dvi respublikinės premjeros – „Viskas Dievo valioje“ (Lietuva, rež. Robertas Šarknickas, 2011) ir „2 indeliai jogurto“ (Lietuva, rež. Audrius Mickevičius, 2011). Pastarąjį filmą Lietuvos žiūrovai galėjo išvysti šių metų „Kino pavasaryje“.

Taip pat džiaugiamės galėdami pristatyti jau tradicija tapusią nacionalinio kino sklaidą. Festivalyje rodysime keturis, ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje pripažinimo sulaukusius, Šarūno Barto filmus. Skatindami nacionalinio kino sklaidą, suteikiame galimybę „Garso“ žiūrovams, festivalio metu žiūrintiems visus keturis Šarūno Barto kūrinius, laimėti abonementą į likusius festivalio filmus.

Programos „Požiūris“ pažibos – filmai „Grūdo paslaptis“ (Prancūzija, rež. Abdel Kechiche, 2007), „Katinų motina Teresė“ (Lenkija, rež.: Paweł Sala, 2010) ir „Skraidančio Kipriano legenda“ (Slovakija, Lenkija, rež.: Mariana Cengel-Solcanská, 2010). Šių Europos filmų siužetai – intriguojantys, originalūs ir netikėti, apeliuojantys į žiūrovo sąmonę, skatinantys plėsti pažinimo ir suvokimo ribas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Turime naujienų vaikams ir jaunimui – „Pažadintų žvilgsnių“ programa nepaliks abejingų. Joje šiemet gausu ne tik užsienio, bet ir Lietuvos autorių darbų. Taip pat kartu su festivaliu startuoja edukacinės programos „Kino kalbos gramatika“ ir „Pelėdžiukų mokykla“, kurių metu vaikai ir paaugliai bus mokomi animacijos paslapčių, patys kurs savo filmukus.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top