Now Reading
Gwen Stefani – nuo muzikos prie mados (Foto, video)

Gwen Stefani – nuo muzikos prie mados (Foto, video)

Gwen Stefani - nuo muzikos prie mados (Foto

Diskoteka mokyklos aktų salėje, kažkur 1996-1997 metai, užsimerkę niūniuojam grupės „No Doubt“ dainos „Don‘t speak“ žodžius. Štai ką prisimenu, pagalvojusi apie dainininkę, buvusią minėtos grupės vokalistę – Gwen Stefani.

Skaisčia oda, šviežio kraujo ryškumo lūpomis, mėlyna su baltais taškeliais suknele vilkinti basakojė Gwen muzikiniame dainos „Don‘t speak“ vaizdo įraše atrodė pažeidžiama, patraukli… Tačiau čia pat ji berniukiškai vulgari – plačiomis kelnėmis, pilvą atidengiančiais marškinėliais, bet ne ką mažiau žavinga… Dešimtajame dešimtmetyje merginos kopijavo Gwen. Tos, kurioms tai pavyko, tada atrodė tikrai unikaliai.

G. Stefani yra laikoma viena įtakingiausių Holivudo stiliaus ikonų. 1986 metais pradėjusi dainininkės karjerą ji vis dar scenoje. Tačiau dabar G. Stefani žinoma ne tik kaip atlikėja, dainų tekstų autorė, bet ir kaip drabužių dizainerė. 2004 metais pasirodė pirmoji jos sukurtos drabužių linijos L.A.M.B. kolekcija. Šios keturios raidės slepia žodžius: Love. Angel. Music. Baby. Būtent taip vadinosi jos pirmasis solinis muzikos albumas.

L.A.M.B. netruko išgarsėti mados pasaulyje. Pačiai G. Stefani svarbiausia, kad žmonės perka jos kurtus drabužius, ne dėl etiketės, o dėl tol, kad juos patogu dėvėti. „Aš niekada nebūsiu tokia gera kaip Vivienne Westwood ar Johnas Galliano. To ir nesiekiu, nes į pačią madą nežiūrių pernelyg giliai. Drabužių kūrimas – man saviraiškos forma ir vienas iš būdų puikiai praleisti laiką“, – apie L.A.M.B. Dailymail.co.uk pasakojo G. Stefani.

G. Stefani prisipažįsta, neturinti kvalifikacijos drabužių dizaino srityje. Ji tiesiog turinti tvirtą nuomonę apie tai, kas jai patinka ir ja vadovaudamasi kuria drabužius ne podiumui, o žmogui.

Su drabužių kūrimu G. Stefani susidūrė būdama 17 metų, kai pradėjo dainuoti grupėje „No doubt“. Visus drabužius pasirodymams ji pasisiūdavo pati: „ Su mama prisipirkdavome medžiagų ir siūdavome. Niekad nežinojau, kaip iš tikro tai reikia daryti. Tiesiog atsisėsdavau ir siūdavau savo vaizduotėje iškilusius modelius. Aš tiesiog labai mėgstu rengtis, kaitalioti stilius, žaisti su šukuosenomis ir makiažais. Koncertų laukdavau jau vien dėl to, kad galėsiu parodyti susirinkusiai publikai savo kurtą įvaizdį.“

Muzika – G. Stefani varomoji jėga. Visos jos kurtos kolekcijos buvo įkvėptos būtent jos. Nuo ska, regio, pankroko iki 70-ųjų pop muzikos – visa tai galima rasti L.A.M.B. linijoje. „Gal dėl to mano linija ir yra populiari, nes aš joje suderinau muzika ir madą“, – sako L.A.M.B. autorė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ironiška, bet kurti drabužius G. Stefani pradėjo tada, kai nusprendė mesti muzikinę karjerą. Pasak jos, paklausta „ką tu žadi veikti po 10 metų?“, galvodavo, kad nori turėti šeimą ir kažką kurti, bet tik ne muziką. Taip gimė mintis – kurti drabužius, kuriuos galėtų nešioti ne tik ji pati.

L.A.M.B. – jau septyneri metai, tačiau G. Stefani ir toliau sėkmingai tęsia savo solinę dainininkės karjerą, o porą kartą per metus mados savaitėse pristato savo drabužių kolekcijas.



Aš manau, kad kiekvienas žmogus turi savos stilių, kaip ir charakterį. Tik nereikia mados per daug sureikšminti. Tiesiog pasižiūrėti į tai, kaip į smagų dalyką. (Gwen Stefani)

Parengė Dovilė Raustytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top