Now Reading
Brazilijoje – didžiausias pasaulyje „Lego“ bokštas (Video)

Brazilijoje – didžiausias pasaulyje „Lego“ bokštas (Video)

Brazilijoje – didžiausias pasaulyje „Lego“ bokštas (Video)

Brazilijos mieste San Paule užfiksuotas naujas pasaulio rekordas – iš „Lego“ kaladėlių pastatytas didžiausias pasaulyje bokštas. Milžino aukštis siekia 31,19 metro.

Bokštą statė ne tik vaikai – buvo pasitelktas pats tikriausias statybų kranas, skelbia BBC. Ankstesnis rekordas priklausė Čilės Santjagui, o brazilams jį pavyko „iškelti“ dar 25 centimetrais, skelbia CNN. Šiam vieno iš prekybos centrų aikštelėje statytam bokštui panaudota 500 tūkstančių kaladėlių. 4 dienas statytą bokštą teko pritvirtinti trosais. 

Sekmadienį garbė prispausti paskutinę kaladėlę atiteko ne kam kitam, o legendiniam šios Pietų Amerikos valstybės futbolininkui Cafu (Marcos Evangelista de Moraes), kuris šiemet švęs 41-ąjį gimtadienį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pirmasis bokštas iš „Lego“ kaladėlių buvo pastatytas Londone (Didžioji Britanija), jo aukštis sieko kiek daugiau nei 15 metrų. Po to sekė „aukštingumo“ varžybos, kuriose spėjo sudalyvauti net 53 miestai iš trijų dešimčių valstybių. Tarp „laureatų“ – Torontas (Kanada), Maskva (Rusija), Sidnėjus (Australija), Tokijas (Japonija), Miunchenas (Vokietija), Ostendė (Belgija).

Laikas.lt
Nuotrauka: Deccanchronicle.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top