Now Reading
„Velnio akmenyje“ – metalo muzikos šturmas iš Britų salyno

„Velnio akmenyje“ – metalo muzikos šturmas iš Britų salyno

„Velnio akmenyje“ – metalo muzikos šturmas iš Britų salyno

Trečią kartą vyksiantis sunkiosios muzikos festivalis „Velnio akmuo“ skiria duoklę thrash metalo gerbėjams. Dainuvos slėnį galingu energijos užtaisu šturmuos trys talentingos grupės iš Britų salų: šiaurės airiai „Gama Bomb“ bei du kolektyvai iš Londono – „Savage Messiah“ ir „Mutant“.

„Gama Bomb“: greiti, įsiutę ir tuo patenkinti

Airija sunkiosios muzikos pasaulyje visų pirma yra žinoma savo pagan black metalo scena, tačiau kuo toliau, tuo dažniau ši šalis gali pasigirti ir solidžiu thrash metalu. Taigi „Gama Bomb“, šiais metais aplankysiantys Dainuvos slėnyje, tvirtai gali būti vadinami naujosios kartos vedliais. Paprašyti trumpai papasakoti apie save, grupės nariai nedvejodami rėžia: „Mes susikūrėme 2002-aisiais, grojame senosios mokyklos thrash metalą, o mūsų mėgstamiausia spalva – mėlyna!“

„Džinsuotieji“ jaunuoliai savo muzikinę veiklą pradėjo tuomet, kada Airijoje beveik nebuvo kitų thrash metalo atstovų. Taigi iš pradžių „Gama Bomb“ nariai koncertuodavo su indie, ska, punk, hardcore muzikos stilių grupėmis. Tai, jog jie grojo savo šalyje ne itin populiarią muziką, nesutrukdė entuziastingiesiems vaikinams savarankiškai išleisti du „demo“ albumus. O jau 2006 metais leidybinė kompanija „Witches Brew“ padėjo „iškepti“ ir pirmąjį pilnametražį diską „Survival of the Fastest“. Pagaliau 2007-ųjų rugsėjį „Gama Bomb“ sukirto rankomis su įtakinga britų leidybine kompanija „Earache Records“, kuri išleido palankiai grupės gerbėjų vertinamus albumus „Citizen Brain“ (2008) ir „Tales from the Grave in Space“ (2009). Beje, pastarasis diskas buvo išplatintas Internete, kad kuo daugiau gerbėjų galėtų jį įsigyti nemokamai. Vėliau, grupės nuostabai, grupės gerbėjai pareikalavo albumo apčiuopiamu pavidalu, todėl 2010-aisiais „Tales from the Grave in Space“ buvo išleistas ir CD bei LP formatu.

Nuo pat įsikūrimo iki dabar „Gama Bomb“ liko ištikimi savo kuriamų dainų tematikai, įkvėptai siaubo, veiksmo ir mokslinės fantastikos filmų, animacijos bei kompiuterinių žaidimų. Dainų tekstai persmelkti savito humoro jausmo, o muzika pasižymi greitomis bei ritmingomis instrumentų partijomis ir agresyviu vokalu, kartkartėmis pereinančiu į spigų falcetą.

„Savage Messiah“: „Festivaliai – geriausia vieta prisistatymui“

Jei kas mano, kad ketveriukės iš Anglijos pavadinimas kilo nuo 1972-ųjų biografinio filmo apie prancūzų skulptorių Henri Gaudier-Brzeska „Savage Messiah“, jie yra visiškai teisūs. Tačiau, kaip teigia grupės gitaristas ir vokalistas Dave Silver, ryšys tarp filmo ir grupės tuo ir baigiasi. Paprasčiausiai „Savage Messiah“ puikiai tiko pavadinti sunkiąją muziką atliekančią grupę.

Kolektyvas susibūrė 2007 metais ant subyrėjusios kitos grupės „Headless Cross“ pamatų. Joje grojęs Dave Silver į „Savage Messiah“ atsinešė jau įrašytą albumą „Spitting Venom“ (2007), tad grupė debiutavo su darbu, kuriame galima įžvelgti ryškius „Headless Cross“ kūrybos pėdsakus.

Savo kuriama muzika „Savage Messiah“ aiškiai patvirtina stilistinę vienybę su kitomis nūdienos thrash metalo grupėmis, o puikiai derantys greiti ritmai, meistriškos soluotės bei stiprus Dave Silver vokalas išjudina ir seną, ir jauną sunkiosios muzikos gerbėją.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po neseniai pasirašyto kontrakto su „Earache Records“ vaikinai intensyviai dirba prie naujų kūrinių, kurie pasirodys trečiame albume dar šį pavasarį. „Savage Messiah“ žada, jog šis darbas bus progresyvesnis ir ekstremalesnis nei ankstesnieji. Sutartis su žinoma leidykla yra labai svarbus žingsnis grupei, tad ji tikisi sėkmingo leidybinio darbo bei daugiau koncertinės veiklos, ypač vasaros festivalių. Tai, pasak grupės narių, yra geriausia vieta būti pastebėtiems bei pasimėgauti sunkiąja muzika. Todėl Lietuvos sunkiajai publikai šiųmetinis „Velnio akmuo“ – du zuikiai vienu šūviu: galimybė susipažinti su „Savage Messiah“ ir iš karto sudalyvauti naujo albumo pristatyme.

„Mutant“: greito thrash metalo siuntinys iš Jungtinės Karalystės

Trečioji šturmo dalyvių ketveriukė – „Mutant“. Per šešerius gyvavimo metus nuo įsikūrimo 2004-aisiais ši anglų grupė išleido du EP albumus: „Wreck Your Neck“ (2006) ir „Laserdrome“ (2009). 2010-aisiais „Mutant“ sunkiosios muzikos žurnalo „Terrorizer“ vykdytos kasmetinės skaitytojų apklausos metu buvo išrinkta geriausia grupe, dar nepasirašiusia kontrakto su jokia leidybine kompanija. Greitos būgnų partijos bei miklios soluotės sulaukė palankių vertinimų bei atsiliepimų iš ne vieno sunkiosios muzikos leidinio („Kerrang!“, „Metal Hammer“, „Powerplay“).

Sugroję jau bene visuose didžiausiuose Jungtinės Karalystės festivaliuose – „Bloodstock“, „Hammerfest“, „Damnation“, „mutantai“ išplaukia į platesnius vandenis ir pirmą kartą apskritai koncertuos už šalies ribų. Taip, tai ir bus pasirodymas „Velnio akmenyje“.

Visos grupės dar gana jaunos, tačiau smarkumu ir muzikine potencija niekuo nenusileidžia jau daug ko mačiusiems thrash metalo vilkams, o kitąsyk tiesiog pastato veteranus į vietą degančia metaline aistra. Jų pasirodymas „Velnio akmenyje“ – tai puiki proga prisiminti arba iš naujo įrodyti, o kai kam ir atrasti žėrinčią thrash metalo dvasią.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt