Now Reading
„Darom“ – pavasaris švaresnėje ir gražesnėje Lietuvoje (Foto)

„Darom“ – pavasaris švaresnėje ir gražesnėje Lietuvoje (Foto)

„Darom“  - pavasaris švaresnėje ir gražesnėje Lietuvoje (Foto)

Šeštadienio rytą visi piliečiai ketvirti metai iš eilės  švarino Lietuvą – rinkosi iš anksto numatytuose akcijos „Darom 2011” susirinkimo taškuose, burėsi į bendruomenę ir gražino šalį.

Šįmet akcijos „Darom 2011” dieną dalyviai ne tik švarino gamtą, bet ir rūšiavo atliekas. Šių metų „Darom” šūkis: „Kuo mažiau šiukšlių į sąvartynus”. Todėl akcijos dalyviai buvo raginami su savimi atsinešti savo bei draugų senus, stalčiuje dulkančius mobiliuosius telefonus. Talkos vietoje jie buvo registruojami ir perduoti senus telefonus superkančiai bendrovei www.senastelefonas.lt. Telefonai bus atnaujinti ir pritaikyti pakartotiniam naudojimui – tai ekologiškiausias būdas atsikratyti nereikalinga elektronikos įranga. Surinkti pinigai už senus mobiliuosius telefonus bus skirti paremti akciją „Darom”.

„Darom 2011” organizatoriai planuoja, kad šiais metais Lietuvoje pavyks sutvarkyti daugiau kaip 3500 vietų.

Akcijos „Darom” išvakarėse Prezidentė pakvietė visus šalies gyventojus prisijungti prie pavasarinės talkos, bendromis jėgomis susitvarkyti ne tik savo kiemus, bet ir savo apylinkes, apvalyti nuo šiukšlių labiausiai pamėgtas poilsio vietas ir sutikti pavasarį švaresnėje ir gražesnėje Lietuvoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Idėja rengti „Darom” pirmą kartą kilo grupei Estijos savanorių. Jiems 2008 m. pavyko į Estijos miškus ir laukus sukviesti daugiau nei 50 tūkst. žmonių ir per vieną dieną surinkti apie 10 tūkst. tonų šiukšlių. Tais pačiais metais Lietuvoje prie gamtos švarinimo prisidėjo keli tūkstančiai savanorių, o „Darom 2010” dalyvavo 100 tūkst. savanorių, kurie surinko daugiau kaip 12 tūkst. tonų šiukšlių.

ELTA
Nuotr. Ievos Varkojytės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top