Now Reading
„Lofte” trumpam atgimė „Šiaurės krypties” kūryba (Foto)

„Lofte” trumpam atgimė „Šiaurės krypties” kūryba (Foto)

„Lofte" trumpam atgimė „Šiaurės krypties" kūryba (Foto)

Šeštadienį menų fabrike „Loftas“ scena dalinosi net 8 skirtingų muzikos stilių grupės.

Projekte „Šiaurės Kryptis | Duoklė | Gyvai“ iširusios grupės kūrybą pagerbė įvairių kartų ir stilių muzikos atlikėjai. Nuo seniai žinomų „Requiem“ ir „Siela“ iki naujokų „Without Letters“ bei „Titruose“, nuo funk rock atliekančių „Freaks On Floor“ iki elektroninės muzikos fronto – „Golden Parazyth“ ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Savitą „Šiaurės Krypties“ dainos versiją taip pat atliko Alina Orlova.

„Didžiausia lietuviško roko viltis ir didžiausias praradimas“, – taip devyniasdešimtųjų grupę „Šiaurės Kryptis“ pristatė muzikologas Darius Užkuraitis.

Roko muzika Lietuvoje išpopuliarėjo devintojo dešimtmečio pabaigoje. Kartu su Nepriklausomybės idėjomis gimusios laisvos ir maištaujančios muzikos idėjos – tai grupių „Antis“, „BIX“, „Foje“ ir kitų kūryba. Tuo laiku tarp šių populiarių ir iki šiol žinomų vardų veikė ir grupė „Šiaurės Kryptis“. Iki šiol muzikos gerbėjų kolekcijose galima rasti vienintelio „Šiaurės krypties” albumo „Netiekto” kasetę, nuo klausymo net sudilusią.

Roko avangardistais vadinta grupė išleido vienintelę kasetę „Netiekto“ (1992 m.) ir nutarė pasukti skirtingais keliais. Šių metų pradžioje, bendradarbiaujant kartu su „Monako produkcija“, vienintelis „Šiaurės Krypties“ albumas perleistas kompaktinės plokštelės formatu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Šiaurės kryptis“ – tai grupė, apie kurią norėtųsi, jog per muzikos pamokas išgirstų mūsų vaikai“ , – koncerto metu teigė atlikėja Miss Sheep.

Daugiau koncerto akimirkų – nuotraukų galerijoje.

Ieva Varkojytė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top