Now Reading
Navigatorių gamintojas slaptus duomenis perduodavo policijai (Video)

Navigatorių gamintojas slaptus duomenis perduodavo policijai (Video)

Navigatorių gamintojas slaptus duomenis perduodavo policijai (Video)

Nešiojamųjų GPS navigatorių gamintojas „TomTom“ atsiprašė vartotojų už tai, kad surinktus duomenis perduodavo Nyderlandų policijai. Pastaroji informaciją naudojo greitį viršijusių pažeidėjų nustatymui.

Nors surinkti navigatorių duomenys (vartotojo maršrutas ir greitis) yra anoniminiai, ir prasižengėlių nėra galimybės nustatyti. Tačiau jie netiesiogiai prisidėjo prie to, kad daugelis vairuotojų gautų baudas – policijai informacija padėjo nustatyti, kuriuose kelių ruožuose automobiliai juda greičiau, ir ten pastatyti naujus greičio matuoklius, skelbia Rusijos technologijų portalas 4DPA. 

„TomTom“ prezidento Haroldo Goddeyno teigimu, bendrovė buvo įsitikinusi, kad duomenys bus naudojami tiesiog siekiant išvengti spūsčių ir pagerinti saugumą keliuose. Vadovo teigimu, kompanijai nepatinka toks duomenų panaudojimas, nes pirmiausia jis nepatinka „TomTom“ vartotojams. Todėl ateityje esą bendrovė atsisakys duomenų panaudojimo tokiems tikslams. bus stabdomas šios informacijos panaudojimą tokiu būdu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Skandalas prasidėjo po Olandijos laikraštyje AD paskelbto žurnalistinio tyrimo apie įmonės veiklos rezultatus. Paaiškėjo, kad „TomTom“ pirmąjį šių metų ketvirtį baigė nuviliančiais rezultatais, ir nusprendė ieškoti papildomų pajamų šaltinių. Įmonė nerado nieko geriau nei parduoti surinktus duomenis apie eismą šalies policijai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top