Now Reading
Į dangoraižio viršūnę – vėjo greičiu – per 1 min. 13,41 sek. (Foto)

Į dangoraižio viršūnę – vėjo greičiu – per 1 min. 13,41 sek. (Foto)

Į dangoraižio viršūnę – vėjo greičiu – per 1 min. 13

Prieš rytoj vyksiančius Šv. Florijono dienos renginius 73 esami ir būsimi ugniagesiai nusprendė jėgas išbandyti draugiškoje tarptautinėje kovoje – bėgimu į dangoraižio viršūnę.

Šiemet geriausią laiką parodė Vilniaus APGV rinktinės, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos komandos ir svečiai iš Minsko (Baltarusija). Iš Lietuvai atstovavusių komandų greičiausiomis pripažintos Kauno, Šiaulių ir Utenos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. 

Greičiausių ugniagesių trejetukas – Charpo Stro iš Talino (Estija), Ugniagesių gelbėtojų mokyklos auklėtinis Laurynas Urbanavičius (1 min. 13,58 sek.) ir Dainius Žilionis iš Kauno APGV Prienų PGT (1 min.16,70sek.). 

Geriausio metų gaisrininko titulas atiteko Algirdui Martinkui. Jo pasiekimas – dangoraižio viršūnė pasiekta per 1:17 minutės.

Paklausti, kuriame aukšte norėjo baigti bėgimą ir grįžti žemyn, ugniagesiai teigė apie tai pasvarstę tik 15 aukšte, t.y. baigę numatytą distanciją.  

Bėgime dalyvavo 18 ugniagesių globėjų komandų iš Lietuvos ir 4 svečių komandos iš Estijos bei Baltarusijos. 

Vos kelios minutės – tiek laiko vienam asmeniui užtrunka įveikti 15 aukštų. Visai komandai, kurios nariai startuoja kas 15 sekundžių, įveikti numatytą nuotolį iš viso prireikia apie 10 minučių. Ugniagesiai bėgo apsirengę apsauginius ugniagesių gelbėtojų drabužius ir užsidėję kvėpavimo aparatus. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiuo bėgimu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į ugniagesio gelbėtojo profesiją bei skatinti sveiką gyvenimo būdą. Tarptautinis bėgimas į daugiaaukštį pastatą surengtas Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos iniciatyva.

 Išbandyti savo jėgas šiose varžybose norą pareiškė ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai, studijuojantys gaisrinės saugos specialybę.  Būsimųjų ugniagesių septynetui sąlygos buvo šiek tiek palengvintos – jie nedėvėjo kaukių.

Laikas.lt
 Nuotr.: Nerijaus Drochnerio

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top