Now Reading
Su jubiliejumi, „Coca-Cola“!

Su jubiliejumi, „Coca-Cola“!

Su jubiliejumi

Garsiausiam pasaulio gėrimui šių metų gegužės 8 d. sueina 125 metai. Jubiliejiniai metai, lydimi šūkio „125 metai bendro džiaugsmo” švenčiami įvairiais renginiais, koncertais ir parodomis visame pasaulyje.

Lietuvą šią vasarą pasieks tiesiai iš Atlantos (JAV) atvežama „Coca-Cola“ istorijai pašvęsta kilnojamoji paroda.

Šie jubiliejiniai metai skirti apžvelgti turtingą „Coca-Cola“ istorinį paveldą, pažvelgti į ateitį padėkoti tiems, kurių dėka pastarieji 125 metai buvo tokie sėkmingi.

„Mes nebūtume sulaukę tokio jubiliejaus be tų, kurie myli mūsų prekinius ženklus. Kiekvienas, kuris bent kartą per pastaruosius 125 metus mėgavosi gėrimu „Coca-Cola“, įnešė savo indėlį. Vis dėlto, šiais jubiliejiniais metais mes labiausiai norime padėkoti tiems žmonėms, kurių dėka gėrimas „Coca-Cola“ pasiekė tokią padėtį, kurioje jis šiandien yra – tai mūsų darbuotojai, partneriai, klientai ir visi jūs, kurie mylite „Coca-Cola“, labai jums ačiū“, – savo šventiniame kreipimesi sakė „The Coca-Cola Company“ vadovas Muhtar Kent‘as.

„Coca-Cola“ jubiliejų pasitinka užimdama neabejotiną lyderio poziciją Baltijos šalių nealkoholinių gėrimų rinkoje. Jau daug metų šis gėrimas yra mėgstamiausias lietuvių gaivusis gėrimas, kurio rinkos dalis kolos segmente sudaro net 70 proc.i

Daugelyje įvairių 125-mečio jubiliejui skirtų renginių galima dalyvauti ir neiškeliant kojos iš Lietuvos. Gegužės 7 d., 19.00 val. Lietuvos laiku, Atlantoje, „Centennial Olympic“ parke įvyks įspūdingas „Coca-Cola“ gimtadienio koncertas, kurio tiesioginę transliaciją galima stebėti internetiniame puslapyje www.Coca-Cola.com/125 arba socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“. Koncerte dalyvaus „American Idol“ nugalėtoja ir prestižinių „Grammy” apdovanojimų laureatė Kelly Clarkson, taip pat K’NAAN, Natasha Bedingfield, Ne-Yo ir kiti visame pasaulyje žinomi atlikėjai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jubiliejaus proga taip pat bus išleidžiamas geriausių su „Coca-Cola“ susijusių reklamų, nuotraukų ir meno kūrinių rinkinys, atskleisiantis vertingiausio pasaulyje prekės ženklo jau 125 metus trunkantį ryšį su pop kultūra. Garsios Niujorko prabangių knygų leidyklos „Assouline“ sudarytas rinkinys bus parduodamas visame pasaulyje, o jo skaitmeninę versiją bus galima parsisiųsti ir į „Apple“ iPad planšetinius kompiuterius.

„Coca-Cola“ gėrimą sukūrė mokslininkas ir chemikas dr. Jonas Stith Pemberton‘as. Garsiausias pasaulio gėrimas gimė 1886 m. gegužės 8 d. JAV Džordžijos valstijoje esančiame Atlantos mieste.

Įdomiausi faktai:

  • Pirmaisiais atsiradimo metais per dieną buvo išgeriami 9 „Coca-Cola“ gėrimai. Šiandien – 1,6 milijardų.
  • 1887 m. „Coca-Cola“ kompanija sugalvojo tuo metu visiškai naują reklamos idėją: platino kuponus nemokamam gėrimui gauti.
  • Pirmoji „Coca-Cola“ pakuotė prekyboje atsirado 1923 metais ir buvo pagaminta iš kartono. Nors šiandien ši idėja atrodo banali, tuo metu ji buvo labai originali, nes kompanija suteikė galimybę pirkėjams gerti „Coca-Cola“ visur, kur tik jie norėjo.
  • Paneikime mitą: netiesa, kad Kalėdų Seneliui raudoni drabužiai buvo parinkti siekiant sukelti asociaciją su gėrimu. Iš tiesų šis legendinis personažas dar prieš „Coca-Cola“ atsiradimą buvo vaizduojamas su raudonu švarku.
  • Šeima auga: 1955 m. pasirodė klasikinis 6,5 uncijų talpos, didelis (10 ir 12 uncijų talpos) bei visais šeimai skirtas (26 uncijų) talpos butelis.
  • Šeima plečiasi: 1955 metais prekyboje be klasikinio 184 g buteliuko atsirado „King Size“ (283,5 ir 340,2 g) bei „Family Size“ (737,1 g) pakuotės.
  • „Diet Coke” pasirodymas: tai įvyko 1980 metais ir per dvejus metus šis gėrimas tapo pasaulyje plačiausiai vartojamu dietiniu gėrimu.
  • 1985 m. liepos 12 d. „Coca-Cola“ iškeliavo į kosmosą: kosminio laivo „Challenger“ astronautai išbandė „Coca-Cola Space Can”, gėrimą skardinėje, kuri gali būti naudojama nesvarumo būklėje. Kompanija investavo 250 tūkst. dolerių, kad ištobulintų šią technologiją.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top